Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας για νοσοκομείο και νέα μνημόνια

Ανακοίνωση Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Νάουσας:

Τo Νοσοκομείο της πόλης μας και η υποβάθμισή του εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των μνημονίων για το ξεπούλημα των πάντων σε ιδιωτικά  και σε ξένα συμφέροντα. Η δική μας αδιαμφισβήτητη αλήθεια για το Νοσοκομείο μας:
πως είναι ιστορικό Νοσοκομείο, πως ανήκει στην πόλη, πως έχει λόγο ύπαρξης, πως η κατάργησή του θα έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη των πολιτών του Δήμου μας που ήδη δοκιμάζονται σκληρά, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τις μεγάλες  μπίζνες που με τόσο κυνισμό μπαίνουν πάνω από το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών.

Η προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η σωτηρία του Νοσοκομείου μας, όπως και  δεκάδων άλλων  νοσοκομείων, από την πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων των πολιτών και κάθε συλλογικότητας.

Αλλά όχι μόνο το Νοσοκομείο. Πρέπει να υπερασπιστούμε και το Δημόσιο Σχολείο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον καθένα που κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί στέλνετε με κυνική ευκολία στον όλεθρο της ανεργίας.

Χτες ήταν  η απομείωση μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι συγχωνεύσεις σχολείων και τα ασφαλιστικά μας ταμεία – ο κόπος μια ζωής και η ασφάλεια των παιδιών μας-, τα χαράτσια, το πετρέλαιο. Μετά οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις  και μετακινήσεις των Δημόσιων Υπηρεσιών. Τώρα ήρθε η σειρά του προκεχωρημένου εγκλήματος  της κατάργησης της  Δημόσιας Υγείας, των αντισυνταγματικών απολύσεων  στο Δημόσιο, της υπερφορολόγησης των ήδη δοκιμαζόμενων αγροτών και μετά, από Σεπτέμβρη και για τις επόμενες δόσεις, πάλι και πάλι από την αρχή, μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο, τίποτα δικό μας σ΄ αυτή τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο και αξιοκρατικά στελεχωμένο Δημόσιο, μακριά από τη διαπλοκή και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων. Δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση. Δωρεάν Παιδεία και σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αποτελεσματικές Δημόσιες  Κοινωνικές Δομές για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. διεκδικεί ένα ισχυρό Δημόσιο προς το συμφέρον των πολιτών ως αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάταξή της από την παρούσα τραγική κατάσταση.

Η συστράτευση  σ΄ αυτή την ανάγκη είναι καθήκον. Το δικαίωμα για Δημόσια Υγεία, Δημόσιο Σχολείο, Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες και Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα προστατεύει τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, είναι ζωτικά ζητήματα που χρειάζονται τη δύναμη της ενότητας, τη δύναμη της κοινωνικής αφύπνισης.

Η εμπειρία των κινημάτων και της αντίστασης έχει δείξει πως δίχως αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα. Η έγκαιρη αντίδραση και εγρήγορση έχουν τη σημασία τους για την ανατροπή αποφάσεων που στρέφονται ενάντια στον πολίτη, ενάντια στην κοινωνική συνοχή. Όσο περνά ο καιρός και μένουμε άπραγοι, τόσο δυσκολεύει η προσωπική μας ζωή, τόσο απομακρύνεται το ζητούμενο που είναι πρώτα και πάνω απ΄ όλα η ανατροπή των μνημονίων, η αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο μας και η ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Νάουσας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο