Προωθείται η ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Βέροιας

Σύσκεψη με αντικείμενο την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στα διοικητικά όρια του Δήμου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι (Παρασκευή 5/7/2013) στο Δημαρχείο της Βέροιας, μετά από αίτημα πολιτών εκ των οποίων πολλοί συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Στελέχη του Δήμου, ο Α. Κυρατζής και η  Δ. Σιανοπούλου, έκαναν την ενημέρωση σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις προϋποθέσεις την καταλληλότητα της περιοχής εγκατάστασης, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργία τέτοιων περιοχών, που αφορά τη σύσταση Ανώνυμη Εταιρείας στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις, ΟΤΑ και Επιμελητήρια.

Η Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Περιουσίας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, τόνισαν ότι με ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα πρέπει να ασχοληθούν ειδικοί και πρότειναν  τη σύσταση ομάδας εργασίας.

Στην Ομάδα Εργασίας που θα συσταθεί άμεσα, θα συμμετέχουν από το Δήμο Βέροιας ο Ανδρέας Κυρατζής, ο  Νικόλαος Χατζευστρατίου, η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας, της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του  Οικονομικού Επιμελητηρίου καθώς και του Εργατικού Κέντρου.   

Η παραπάνω ομάδα θα φέρει το θέμα προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σε ανοικτή Ημερίδα, όπου θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης όλων των ζητημάτων που αφορούν την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή της  Βέροιας καθώς και επιμέρους ιδεών και προτάσεων από κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και την αξιολόγηση της εμπειρίας άλλων περιοχών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο