Βέροια: Παράταση για το πρόγραμμα "βιολογικές καλλιέργειες" μέχρι 16/8

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο «Βιολογικές καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά – Οίνος», που υλοποιεί ο Δήμος Βέροιας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (δια Βίου Μάθηση) μέχρι την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013. 

Καλούνται να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται για την 3η ροή στο Περπινιάν - Γαλλία που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 15/9/2013-23/11/2013 και αφορά στην αμπελουργία και στην παραγωγή κρασιού ή για την 4η ροή, στη Σεβίλλη / Ισπανία που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 22/9/2013-30/11/2013 και αφορά στα χειμερινά οπωροκηπευτικά.

Στις ροές αυτές θα αποσταλούν αγρότες ή νέοι αγρότες ή νεοεισερχόμενοι αγρότες, επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες και γεωπόνοι με ειδικότητα φυτικής παραγωγής, φυτοπροστασίας, οίνου και αμπελουργίας ή αγροτικής οικονομίας ή τεχνολογίας τροφίμων, ή τεχνολόγοι γεωπονίας ή χημικοί αντίστοιχης ειδικότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άνεργους ηλικίας 18-28 ετών και 55-65 ετών και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης σε άτομα με γνώση της Γαλλικής ή της Ισπανικής γλώσσας αντίστοιχα.

Το Πρόγραμμα καλύπτει για τους καταρτιζόμενους τα έξοδα μετακίνησης, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας και διαμονής.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν: 
  • Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται και το θέμα ενδιαφέροντος για την κατάρτισή τους.  
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • Τίτλους σπουδών για τους απόφοιτους σχολών
  • Βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών ή βεβαίωση από ΟΓΑ ότι έχουν υποβάλλει αίτηση ασφάλειας ή παραστατικά παράδοσης αγροτικών προϊόντων ή παραστατικά αγοράς αγροεφοδίων στο όνομά τους για τους αγρότες ή νέους αγρότες ή νεοεισερχόμενους αγρότες
  • Δικαιολογητικά από τα οποία να απορρέει ότι έχουν ασχοληθεί ή ότι θα ασχοληθούν με το αντικείμενο, για τους επιχειρηματίες
  • Βεβαιώσεις εργοδοτών (εφόσον υπάρχουν)
  • Αποδεικτικά γνώσης γαλλικής ή ισπανικής γλώσσας αντίστοιχα και πιθανόν άλλων ξένων γλωσσών, εφόσον υπάρχουν
  • Βιογραφικό σημείωμα, (Europass στην ελληνική και στη Γαλλική ή Ισπανική ή Αγγλική γλώσσα     (www.europass.cedefop.europa.eu )
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (προαιρετικό), εφόσον είναι άνεργοι, ή βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ
  • Εκκαθαριστικό Οικονομικής Εφορίας (προαιρετικό), εφόσον θέλουν να συνυπολογιστεί ότι πρόκειται για άτομο με χαμηλό εισόδημα
  • Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θα βοηθήσει την επιτροπή στην επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.
Πληροφορίες: εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 10:00-13:00, Δήμο Βέροιας, Βικέλα 4, 1ος όρ., γραφείο 3, στο Δημαρχείο Βέροιας, Μητροπόλεως 46, 1ος όροφος, γραφείο Δημάρχου / Γραμματεία, στα τηλέφωνα 23313 50508/ 50635/ 50523 και 23313 50183 ή στα e-mail ptheolog@veria.gr, annaxatz@veria.gr,  papaeconomou@imathia.pkm.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.veria.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο