Ημαθία: Συνέχεια στο θέατρο του παραλόγου με "συλλήψεις" για χρέη στο Δημόσιο

Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνουν οι ανακοινώσεις από την Αστυνομία για συλλήψεις ατόμων που έχουν χρέη στο Δημόσιο, οι οποίοι, μαζί με τους κάθε λογής εγκληματίες, απατεώνες, ναρκομανείς ή εμπόρους ναρκωτικών και άλλους μεγαλοκομπιναδόρους, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι που λέγεται "σύλληψη παράνομου ατόμου".

Το σκηνικό, λίγο - πολύ γνωστό. Συλλαμβάνεται το άτομο για το οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, οδηγείται στο Τμήμα, σχηματίζεται δικογραφία και αφήνεται ελεύθερος, περνάει μια βόλτα από τον Εισαγγελέα και ορίζεται δικάσιμος.

Ωστόσο, η διοίκηση της Αστυνομίας δεν παραλείπει να "διαφημίσει" το επίτευγμά της, κοινοποιώντας το γεγονός, (ανώνυμα φυσικά, αλλά σε μικρές κοινωνίες όπως η Βέροια, η Νάουσα και η Αλεξάνδρεια ή τα χωριά της Ημαθίας, αμέσως γίνεται... βούκινο το θέμα), με αποτέλεσμα άκριτα και χωρίς σκέψη, ο κάθε πολίτης να συγκαταλέγεται στην λίστα των "παρανόμων", άσχετα αν δεν έκλεψε, δεν σκότωσε, δεν βίασε, δεν εξαπάτησε κανέναν, αλλά έπεσε έξω επιχειρηματικά.

***

Πρόσφατο παράδειγμα ένας 50χρονος, που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (14/8) στην Ημαθία, ο οποίος έχει χρέη ύψους 379.129,22 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο