Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ζήτησε ενημέρωση για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Ενημέρωση για την πορεία των εκτιμήσεων από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης σε σημερινή του επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα του οργανισμού στη Βέροια. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόταν από τον νέο Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας Βασίλη Λαζαρίδη.

Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενίσχυσε προ ημερών τον ΕΛΓΑ με γεωπόνους, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επιπλέον ενίσχυση και αύξηση των εκτός έδρας ημερών των γεωπόνων.

Ο κ Καραπαναγιωτίδης ενημέρωσε για τις καθημερινές διαμαρτυρίες παραγωγών και φορέων προς το πρόσωπό του αναφορικά με την καθυστέρηση στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τις ζημιές του χαλαζιού, ζητώντας από τα στελέχη του ΕΛΓΑ να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γίνουν ταχύτερες και δικαιότερες εκτιμήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή έθεσε όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας στη διάθεση του ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Μιχάλης Κούνδουρας ενημέρωσε για την έλλειψη γεωπόνων εκτιμητών και μέσων μεταφοράς, διαβεβαιώνοντας ότι από την πλευρά του οργανισμού η προσπάθεια γίνεται στο 100% των δυνάμεών του και του υπάρχοντος προσωπικού, ωστόσο είναι μεγάλο και το γεωγραφικό εύρος της ζημιάς.

Κλείνοντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης ζήτησε να έχει πλήρη και τακτική ενημέρωση για την πορεία του θέματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο