24 Αυγούστου 2013

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Βεροίας Παύλο Γιαννικόπουλο

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Παύλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κοίμησή του, τελέστηκε το Σάββατο (24/8) στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού, όπου είναι ενταφιασμένος.

Μετά το τέλος της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την οποία λειτούργησε ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, τελέστηκε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως  του μακαριστού μητροπολίτου Παύλου, ενώ στη συνέχεια κλήρος και λαός κατευθύνθηκε στον τάφο του μακαριστού , ο οποίος βρίσκεται μέσα στο προαύλιο χώρο της ιεράς μονής, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας Παύλος

Γεννήθηκε στην Ηλεία το 1929, σπούδασε στην εκκλησιαστική σχολή Αγίας Αναστασίας και τη θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης. Χειροτονήθηκε κληρικός από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Διονύσιο και υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας. 

Το 1968 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης και αφιέρωσε τη ζωή του στην πνευματική καλλιέργεια του ποιμνίου. Διακρίθηκε για το σημαντικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο, ενδιαφέρθηκε έντονα για την ανέγερση ιερών ναών και μονών σε όλη τη Μητρόπολη και κυρίως στην επαρχία. 

Χειροτόνησε πολλούς κληρικούς για την εξυπηρέτηση των πνευματικών και λειτουργικών αναγκών του λαού και φρόντισε με μεγάλη επιμέλεια για την κατάρτισή τους. Ίδρυσε μια σειρά αξιόλογων εκδόσεων, στην οποία κυκλοφόρησαν σημαντικές μελέτες για την τοπική εκκλησιαστική ιστορία και αγιολογία. 

Τον Αύγουστο του 1993 λειτούργησε για τελευταία φορά στην Παναγία Σουμελά. Λίγες μέρες αργότερα χειρουργήθηκε στην Αμερική, όπου τελικά κατέληξε και ενταφιάστηκε κατά τήν επιθυμία του στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.


Share:

Κ. Καλαϊτζίδης - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος (με σταυρό)


Π. Παπακανάκης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Στ. Καλπάκης - Υπ. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Υποψήφιοι συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"


Η. Πρωτόγερος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Θ. Σιδηρόπουλος - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Απ. Νεστορόπουλος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος


Σπ. Δανέλλης - Υπ. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Χρ. Δαμιανίδης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Προσωπικό στην βιομηχανία Alexander


Γ. Κάκαρης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Μπέλλας Κρέας


Πρακτορείο ΟΠΑΠ "ΤΟ ΓΟΥΡΙ"


Διαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Easy Education

Tsiflidis Security