"Χαράτσι" μέσω των Δήμων για την Digea;

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση... Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών, με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής...

Πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, προς όφελός ιδιωτικών συμφερόντων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.

Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 45 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, κυρίως της περιφέρειας σε απομακρυσμένες και σε ακριτικές περιοχές.

Ειδικά για την Ημαθία, πληθυσμιακά έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του νομού, αλλά γεωγραφικά (όπως φαίνεται και στον χάρτη) η μισή σχεδόν δεν λαμβάνει ψηφιακό σήμα από τον Χορτιάτη. 

Κυρίως τα ορεινά χωριά της Ημαθίας (Φυτειά κ.α.) ακόμη λαμβάνουν αναλογικό σήμα, οπότε θα χρειαστεί να γίνει και εκεί η μετάβαση στην "ψηφιακή εποχή", με το κόστος να επιβαρύνει (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) τους Δήμους του Νομού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο