Η υποδοχή του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη - Προσκύνησε την εικόνα της Σουμελά


Η υποδοχή του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη - Προσκύνησε την εικόνα της Σουμελά... Λαμπρή υποδοχή επιφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κλήρος, αρχές και λαός στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυροπούλεως, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου (19/10). Μετά τη υποδοχή έξω από το Δημαρχείο Νεάπολης, ακολούθησε πομπή προς το επισκοπικό μέγαρο όπου ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο, προκειμένου να την προσκυνήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η ιστορική αυτή στιγμή σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως σε όλους τους παριστάμενους, αφού είναι γνωστή η αγάπη του Παναγιωτάτου για τον Πόντο, αλλά και οι προσπάθειές του για την αναβίωση των θρυλικών πανηγύρεων στο όρος Μελά της Τραπεζούντας.

Ακολούθησε Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου, προσφώνηση από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Βεροίας για την ευκαιρία που του χάρισε να προσκυνήσει το πρωτότυπο εικόνισμα της Παναγίας, καθώς και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα για την λαμπρή και θερμή υποδοχή. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση και τις πνευματικές ευκαιρίες που προσφέρει. Όπως είπε, "μέχρι σήμερα η αληθινή ευτυχία ταυτίστηκε επανειλημμένως με την οικονομική ευμάρεια". "Γι' αυτό τον λόγο", πρόσθεσε, "αν η οικονομική κρίση αντιμετωπιστεί με ορθό και πνευματικό τρόπο, αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο, καθώς η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στην οικονομική άνεση, ούτε στην οικονομική ευημερία, ούτε στην αφθονία των αγαθών".

Μετά τη Δοξολογία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του ναού σύντομη καλλιτεχνική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους πρόσφυγες.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο