Έληξε η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων


Έληξε η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκε ότι η Φθινοπωρινή Ενδιάμεση Εκπτωτική Περίοδος έληξε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και δεν υπάρχει, από τις ισχύουσες διατάξεις,  καμία περίπτωση για την παράτασή τους.

Επίσης, υπενθυμίζει στα μέλη του ότι, μετά τη λήξη τους, απαγορεύεται η συνέχιση των εκπτώσεων από τα καταστήματα, η αναγραφή της λέξης «ΕΚΠΤΩΣΗ» στις προθήκες, καθώς η αναγραφή ποσοστών έκπτωσης και διπλών τιμών.

Για το λόγο αυτό παρακαλεί τα μέλη του να αποσύρουν από τις βιτρίνες τους όλες τις ταμπέλες – πινακίδες – καρτελάκια με διπλές τιμές και άλλο υλικό κάθε είδους σχετικό με αυτές τις Εκπτώσεις και τη διαφήμισή τους, διατηρώντας καρτελάκια μόνο με μία, την πραγματική, τιμή πώλησης των εμπορευμάτων τους, σεβόμενοι την σωστή λειτουργία της Αγοράς και αποφεύγοντας κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού.- 

Τέλος, ενημερώνει ότι την επομένη της λήξης των εκπτώσεων, όλες οι Επιχειρήσεις επιτρέπεται να πραγματοποιούν ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που ορίζει το άρθρο 15 του Ν.4177/2013.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν προσφορές 10 ημερών, έχουν υποχρέωση να το ανακοινώσουν με τηλεομοιοτυπία (fax) ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία (e−mail) στο Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Την ίδια ανακοίνωση υποχρεούνται οι επιχειρήσεις να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα των καταστημάτων τους στο διαδίκτυο και δύναται να κοινοποιήσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στον  Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας μέχρι την προηγούμενη ημέρα της έναρξης των προσφορών μαζί με την κατάσταση των προσφερόμενων ειδών. Υπάρχει σχετικό έντυπο δήλωσης και της σχετικής κατάστασης στον Εμπορικό Σύλλογο, που θα συμπληρώνεται από κάθε επιχείρηση.

“Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν προσφορές εμπορευμάτων, να λειτουργούν σύννομα” καταλήγει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο