Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τα δημοτικά τέλη



Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τα δημοτικά τέλη...


Από την Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣ) Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Βέροιας καταγγέλλει την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πρότεινε αύξηση των δημοτικών τελών ύψους 7%. Η δημοτική αρχή απέδειξε και με αυτήν την πρότασή της ότι είναι πλήρως ταυτισμένη με την κυβερνητική πολιτική που από τη μια μειώνει δραματικά μισθούς και συντάξεις και από την άλλη επιβάλλει στον λαό βαρείς φόρους. εφαρμόζοντας με ευλάβεια τον νόμο του Καλλικράτη ο οποίος επιβάλλει οι υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού να είναι πλήρως ανταποδοτικές, δηλαδή να πληρώνονται εξολοκλήρου και αποκλειστικά από τους δημότες και με ότι αυτό συνεπάγεται για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με γραπτό σημείωμα η απούσα δήμαρχος, σε μια διαδικασία που θύμιζε θέατρο του παραλόγου, πρότεινε να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη στα σημερινά επίπεδα. Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό των δημοτών. Πως είναι δυνατόν ένα όργανο(η Οικονομική Επιτροπή) που ελέγχεται από την Δήμαρχο να προτείνει αύξηση και η δήμαρχος να μην συμφωνεί; Οι λόγοι είναι προφανείς και στους πλέον καλοπροαίρετους. Τα προεκλογικά τερτίπια της Δημάρχου και της παράταξής της ούτε να κοροϊδέψουν ούτε να πείσουν κανέναν μπορούν.

Η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Αναλώθηκε σε ζητήματα διαχείρισης χωρίς να κρύψει ούτε στιγμή την αγωνία της για το πώς θα εφαρμοστεί η ανταποδοτικότητα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουμε την μείωση των δημοτικών τελών με κατεύθυνση την κατάργησή τους. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα κοινωνικές υπηρεσίες, που εμπορευματοποιείται η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, που επιβάλλονται συνεχώς χαράτσια και φόροι, κλπ, αποτελεί άμεση αναγκαιότητα η μείωση των δημοτικών τελών και η διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η πρότασή μας για μείωση των τελών δεν μπήκε ούτε σε ψηφοφορία.

Καλούμε τους δημότες:

α. Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα γιατί η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την πρόθεσή της να αυξήσει τα δημοτικά τέλη.

β. Να καταδικάσουν την δημοτική αρχή και να διεκδικήσουν δραστική μείωση των δημοτικών τελών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο