Οι κουρείς - κομμωτές Βέροιας - Αλεξάνδρειας για την "μαύρη" άσκηση του επαγγέλματός τους


Οι κουρείς - κομμωτές Βέροιας - Αλεξάνδρειας για την "μαύρη" άσκηση του επαγγέλματός τους...

Από τον σύλλογο καταστηματαρχών κουρέων - κομμωτών Βέροιας και Αλεξάνδρειας "Η Φιλοκαλία", εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με την παράνομη - κατ' οίκον - παροχή υπηρεσιών του εν λόγω κλάδου.

Στην ανακοίνωση προς τους πολίτες αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι ως σύλλογος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η άσκηση του επαγγέλματος είναι επιτρεπτή μόνο από όσους έχουν την νόμιμη άδεια άσκησης και τηρούν την φορολογική νομοθεσία. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την συστηματική άσκηση του επαγγέλματος από περιφερόμενα άτομα, που είναι γνωστά στο σύλλογο, χωρίς τη νόμιμη άδεια και τα οποία συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

Το ζήτημα της λειτουργίας αυτοσχέδιων, κατ΄ οίκον, κομμωτηρίων έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία των νόμιμων επιχειρήσεων. Εξαιτίας και της κρίσης, τα κρούσματα των αυτοσχέδιων κομμωτηρίων που λειτουργούν παράνομα, αλλά και της αδήλωτης – ανασφάλιστης εργασίες επιτείνονται. 

Τα παράνομα κομμωτήρια όπως και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ” οίκον οδηγούν σε οικονομική αιμορραγία όλους εμάς τους κομμωτές και κουρείς που δίνουμε καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ανοικτά και να παράσχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, με τους τζίρους να μειώνονται δραματικά και τις οικονομικές μας υποχρεώσεις να αυξάνονται. 

Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποθάρρυνση των επίδοξων κομμωτών που δρουν εις βάρος μας, αλλά και εις βάρος του κράτους.Και βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στις τιμές ενός οργανωμένου κομμωτηρίου συμπεριλαμβάνονται η μισθοδοσία και το κόστος ασφάλισης του εργαζόμενου, ο φόρος προς το κράτος αλλά και τα λειτουργικά έξοδα του καταστήματος. 

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται καθημερινά. Είναι αναγκαίο λοιπόν να προστατευθούν οι επιχειρηματίες που είναι συνεπείς και καταβάλλουν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους, για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. 

Είναι αναγκαίο να εξασφαλισθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα. 

Θα καταβάλλουμε προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σε συνεργασία με όλες τις αρχές ώστε να αποτρέψουμε την έξαρση του φαινομένου...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο