Βέροια: Στήνουν γέφυρα επικοινωνίας κατά της ενδοοικογενειακής βίας


Βέροια: Στήνουν γέφυρα επικοινωνίας κατά της ενδοοικογενειακής βίας...

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που ασχολούνται ή εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σε γυναίκες και παιδιά, στο Δήμο Βέροιας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/11), με πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας (αντιδημαρχία Παιδείας), μαζί με τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο  «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  «Κορνηλία Καραναστάση». 

Τη σύσκεψη συντόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ενώ έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από φορείς, συλλόγους και πρωτοβουλίες, όπως Διεύθυνση Πρόνοιας Δ. Βέροιας, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, Πρωτοβουλία για το Παιδί, Έρασμος, Αστυνομική Διεύθυνση, Επιμελητής Ανηλίκων, Νοσοκομείο Βέροιας, Μητρόπολη Βέροιας κ.α.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η καταρχήν γνωριμία όλων των εμπλεκομένων σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, κατά των γυναικών και κατά των παιδιών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία μεταξύ τους. 

Ως προέκταση αυτή της πρωτοβουλίας, είναι η δημιουργία "γέφυρας" στην επικοινωνία αυτών των φορέων, μέσω του Δικτύου που σχεδιάζεται να στηθεί, ώστε η επικοινωνία να είναι εύκολη, αλλά και η συνεργασία ακόμη πιο στενή.

Από την σύσταση προέκυψε ομάδα εργασίας, η οποία θα δρομολογήσει την περαιτέρω συνεργασία πάνω στο θέμα της δικτύωσης των φορέων, γεγονός πολύ σημαντικό, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αφού "λύνει" τα χέρια, αφενός, στους δικαστικούς και αστυνομικούς λειτουργούς και, αφετέρου, "δένει" το πλαίσιο κάτω από το οποίο οι - ιδιωτικές κυρίως - πρωτοβουλίες προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία και δη στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.


Ποιοι θα συμμετάσχουν στο Τοπικό Δίκτυο Φορέων κατά της οικογενειακής Βίας: 
  • Δήμος Βέροιας - Αντιδημαρχία Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού και Υγείας
  • Συμβουλευτικό  Κέντρο Γυναικών  «Κορνηλία Καραναστάση»
  • Σύλλογος  Κοινωνικής παρέμβασης «Έρασμος»
  • Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο  «Πρωτοβουλία για το Παιδί»
  • Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.)
  • Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας
  • Εισαγγελικής Αρχής, της Αστυνομίας
  • Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων
  • Επιτροπής Ισότητας   ως βασικών συνεργατών φορέων, στη σύσταση και λειτουργία του δικτύου, - - Ιερά Μητρόπολης Βεροίας
  • Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας



Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης για το InVeria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο