Εκπαιδευτική επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου σε ιστορικά σημεία της Βέροιας


Εκπαιδευτική επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου σε ιστορικά σημεία της Βέροιας...

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βέροιας επισκέφτηκαν τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς της οδού Κοντογεωργάκη στο κέντρο της πόλης. Περιδιαβαίνοντας στη συνοικία της Μακαριώτισσας, μιας χριστιανικής γειτονιάς στα χρόνια της τουρκοκρατίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ναούς του Αγίου Κηρύκου και Ιουλίττας, της Παναγίας Ευαγγελίστριας, του Αγίου Νικολάου της Μακαριώτισσας κ.α., να μάθουν για την ιστορική πορεία των σημαντικών αυτών μνημείων στο χρόνο και να παρατηρήσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες τους. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και ο θαυμασμός πολύς για τον μνημειακό πλούτο της πόλης μας. 

Επίσης οι μαθητές παρακολούθησαν με χαρά την ξενάγηση που έγινε στην Δημόσια  Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και την πλήρη ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δυνατότητες της. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς φήμης ζωγράφου Ε. Βαρλάμη με θέμα: «Απόστολος Παύλος» στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου. 

Οι καθηγήτριες και οι μαθητές, που παρακολούθησαν τις ξεναγήσεις, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσους ξενάγησαν τους μαθητές και ιδιαίτερα στις αρχαιολόγους της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  κ.κ. Μαρία Πολατίδου και Μαρία Χειμωνοπούλου, καθώς και στον πατέρα Αρσένιο για την ξενάγηση στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο