Έμποροι Λαϊκών Αγορών Ημαθίας: Σταματήστε την παράνομη αγορά ξένων εμπόρων


Έμποροι Λαϊκών Αγορών Ημαθίας: Σταματήστε την παράνομη αγορά ξένων εμπόρων... 

Με επιστολή του προς το Τμήμα Εμπορίου Δήμου Βέροιας, το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας και το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, την οποία κοινοποίησε στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Προϊόντων Γης και Θαλλάσης Ν. Ημαθίας Γιώργος Ουζουνίδης αναφέρεται στο θέμα της "λειτουργίας παράνομης αγοράς στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο συνοικισμό του “Προμηθέα” στη Βέροια - Εβραϊκά μνήματα", τις αγοροπωλησίες δηλαδή που είναι γνωστές ως "Χωρίς Μεσάζοντες".

Στην επιστολή του αναφέρει:

Προς: 1. Τμήμα Εμπορίου Δήμου Βέροιας
            2. Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας
            3. ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας

Θέμα: Λειτουργία παράνομης αγοράς στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο συνοικισμό του “Προμηθέα” στη Βέροια (Εβραϊκά μνήματα)
   
Βέροια, 12-12-2013

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά παράνομη λειτουργία εμπορικής αγοράς τροφίμων (πατάτες, ρύζι, φρούτα κλπ.) και απορρυπαντικών (απορρυπαντικά ρούχων, πιάτων κλπ) με διοργανωτές ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που δεν είναι κατ’ επάγγελμα έμποροι ή παραγωγοί, σε συνεργασία με εμπόρους και παραγωγούς των ανωτέρω προϊόντων από περιοχές εκτός Ημαθίας, την οποία και καταγγείλαμε εγγράφως.

Η λειτουργία τέτοιας υπαίθριας αγοράς είναι καθ’ όλα παράνομη, διότι δεν πληρείται καμία προϋπόθεση που θέτει ο Νόμος για τη λειτουργία της (άδεια πώλησης σε υπαίθριο χώρο, ορισμός χώρου για τη διενέργεια εμπορικών πράξεων, είσπραξη νομίμων τελών από το Δήμο Βέροιας, επίβλεψη – υγειονομικός έλεγχος κλπ).

Το φαινόμενο λειτουργίας τέτοιων αγορών ανά την Ελλάδα, ξεκίνησε από το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» όπου Έλληνες παραγωγοί προσπάθησαν να πουλήσουν απευθείας τις μεγάλες ποσότητες αδιάθετης πατάτας που δεν μπορούσαν να διοχετεύσουν στην αγορά και για το λόγο αυτό επιδείχθηκε ανοχή τόσο από τον εμπορικό κόσμο, όσο και από τις Αρχές. 

Η κατ’ επανάληψη όμως εξακολούθηση αυτού του φαινομένου σε τακτά χρονικά διαστήματα, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων διαφορετικών προϊόντων με πρόσκληση προς το αγοραστικό κοινό μέσω δημόσιων καταχωρίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, μας θίγει ως πωλητές λαϊκών αγορών λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφιστάμεθα από τη λειτουργία αυτής της παράνομης αγοράς, η οποία εγκυμονεί κινδύνους και για το αγοραστικό κοινό από την ανεξέλεγκτη διάθεση προϊόντων, σε χώρο μάλιστα που είναι προορισμένος για αθλητικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι η θεσμοθέτηση της Λαϊκής Αγοράς με παρουσία και ντόπιων παραγωγών και εμπόρων, στοχεύει ακριβώς στην προσφορά ποιοτικών αγαθών σε χαμηλές τιμές μέσω υγιούς ανταγωνισμού, με δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πωλητή και τον αγοραστή και παράλληλα τήρηση διαφάνειας και ελέγχου της όλης διαδικασίας.  

Ενόψει της πρόσκλησης για λειτουργία και νέας υπαίθριας αγοράς το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στον ίδιο ανωτέρω χώρο, η οποία δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο  σας καλούμε να αποτρέψετε με κάθε νόμιμο μέσο την πραγματοποίηση της.

Προκειμένου να αποφύγουμε τη δυσάρεστη για όλους μας επιβολή προστίμων και άσκοπη κινητοποίηση των ελεγκτικών οργάνων, η παρούσα θα κοινοποιηθεί στους «Πολίτες της Βέροιας» που προέβησαν στη δημόσια προαναγγελία διενέργειας της υπαίθριας αγοράς με την προτροπή να ματαιωθεί οικιοθελώς η διενέργεια της.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ουζουνίδης Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο