Γελοία εικόνα στο Δ.Σ. Βέροιας - Κάποιοι κρύφτηκαν ή δεν προσήλθαν για να μην πάρουν θέση!


Γελοία εικόνα στο Δ.Σ. Βέροιας - Κάποιοι κρύφτηκαν ή δεν προσήλθαν για να μην πάρουν θέση!

Το γεγονός ότι η συμπεριφορά πολλών δημοτικών συμβούλων Βέροιας έχει προκαλέσει πολλές φορές αρνητικά σχόλια, είναι δεδομένο. Αλλά, ελπίζαμε πως πέρα από μικροπολιτικά ή άλλα συμφέροντα, πάνω από όλα τίθεται το καλό της πόλης, όπως ο καθένας το νομίζει.

Κάθε άποψη είναι σεβαστή. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορήσει κανέναν για μία θέση που έχει. Κριτική μπορεί να γίνει, αλλά δεν θα κατηγορηθεί κανείς για την άποψη που εξέφρασε, καθώς αυτός είναι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων, να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Αυτό που θεωρούμε απαράδεκτο είναι ο στρουθοκαμιλισμός ή το κρυφτό ή το "νίπτω τα χείρας μου" ή το "λειτουργώ ως Κατίνα".

Και εξηγούμαστε: Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Κώστας Παναγιωτίδης στο laos-epea.gr, η ψηφοφορία για το θέμα της έγκρισης του 5ου ΑΠΕ για την γέφυρα Κούσιου, ψηφίστηκε από 11 άτομα (Βοργιαζίδης, Κορωνάς, Λαζαρίδης, Μαυροκεφαλίδης, Παπαδόπουλος, Τσιαμήτρος, Χατζηαθανασίου, Αγγελίνας, Κούτρας, Μωυσιάδης και Παπαϊωάννου). Μάλιστα, ο Ν. Μωυσιάδης δήλωσε πως θα ψήφιζε λευκό, αλλά για να μην αποριφθεί το θέμα εξαιτίας του, ψήφισε υπέρ, σημειώνοντας παράλληλα την δυσφορία του για τους συναδέλφους του που έπαιζαν... κρυφτούλι και δηλώντας πως την επόμενη μέρα θα παραιτούνταν από δημοτικός σύμβουλος.

Ποιοι απείχαν από την διαδικασία και ποιοι έπαιξαν... κρυφτό;

Όλη η μειοψηφία δήλωσε εξ αρχής πως θα απέχει της ψηφοφορίας. Είναι μία πολιτική στάση, που υποδήλωνε πως απέχουν για να μην ψηφίσουν κατά και δεν περάσει το θέμα (εν ολίγοις, έβγαλαν την ουρά τους απ' έξω).

Από την - τύποις - πλειοψηφία δήλωσαν ανοιχτά πως δεν θα συμμετάσχουν οι Θεοδωρίδης, Καγκελίδης, Παυλίδης (στα ίδια πατήματα με την μειοψηφία).

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (Αρχοντάκη, Κάκαρης και Μιχαηλίδης), προτίμησαν να μη συμμετάσχουν αθόρυβα, αφού βγήκαν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας, μη έχοντας το θάρρος της γνώμης.

Τέλος, οι υπόλοιποι ούτε καν πήγαν στη συνεδρίαση (με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να υπάρξει απαρτία στην αρχή), προκειμένου να μην χαλάσουν την... ζαχαρένια τους!

Κατώτεροι των περιστάσεων

Όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη συζήτηση αυτού του θέματος, έπρεπε να τεθούν προ των ευθυνών τους. Να εκφράσουν και να ψηφίσουν κατά βούληση. Δυστυχώς, από τους 41 δημοτικούς συμβούλους, οι 30 προτίμησαν να μην εκφράσουν γνώμη (δια της ψήφου τους), για να μπορούν να λένε πως "δεν ψηφίσαμε τον ΑΠΕ, αλλά δεν τινάξαμε την διαδικασία στον αέρα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο