Οι Εκδηλώσεις της «Μαγικής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς» από 21/12 έως 23/12

Οι Εκδηλώσεις της «Μαγικής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς»  από 21/12 έως 23/12...

Η «Μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά» της Βέροιας αποτελεί γεγονός. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από το Σάββατο 14/12 και συνεχίζονται...

Το Σάββατο 21/12, την  Κυριακή 22/12 και τη Δευτέρα 23/12 το εμπορικό κέντρο της Βέροιας υποδέχεται τα Χριστούγεννα με συναρπαστικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και μελωδίες, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. 

Οι μικροί επισκέπτες της αγοράς θα ακολουθήσουν την πιο «γλυκιά» διαδρομή στους δρόμους της πεζοδρομημένης αγοράς κερδίζοντας ξεχωριστές εμπειρίες! Παιδιά, μικρά και μεγάλα, θα έχουν την ευκαιρία να «μεταμορφωθούν» με face painting, να φτιάξουν γλειφιτζούρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους μαζί με τους προσκόπους, όπως επίσης μαζί με την Κατερίνα Αναστασίου θα φτιάξουν πρωτότυπες γιορτινές φιγούρες. Θα έχουν την ευκαιρία ακόμα να κερδίσουν δωράκια μέσα από δράσεις που η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας έχει σκεφτεί για τους μικρούς της φίλους… αλλά και θα απολαύσουν χορευτικά από το Τμήμα Ρυθμικής του ΑΠΣ του Φίλιππου Βέροιας.

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το παραδοσιακό ψήσιμο, όπου με την βοήθεια της Συντεχνίας Κρεοπωλών η Αγορά θα μοσχοβολίσει….

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών ….! Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει πολλές ξεχωριστές εκδηλώσεις για σας με σκοπό να σας μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων! Βγείτε στην αγορά της Βέροιας και μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 21/12, 22/12, 23/12


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
11:00: Εργαστήριο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ γλειφιτζουριών!
Μικρά ξωτικά (πρόσκοποι) μαζί με λιλιπούτιους φίλους βάζουν τα δυνατά τους και φτιάχνουν ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΑΚΙΑ!!!! Τέτοια γλειφιτζούρια δεν έχετε ξαναδοκιμάσει… ελάτε και να φτιάξετε …και να διακοσμήσετε αλλά και να γευτείτε! 
Πεζόδρομος: Τσούπελη με Κάππου
** Face painting 
11:30: Εορταστική Ρυθμική Γυμναστική - Christmas Street Dance
Το Τμήμα Ρυθμικής του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας, σε 3 σημεία της πεζοδρομημένης αγοράς θα χορέψει ρυθμικά στο κλίμα των Χριστουγέννων.
Πεζόδρομος: Σε 3 σημεία – Αντ. Καμάρα με Βικέλα, Αριστοτέλους με Παν.Τσαλδάρη, Φιλίππου και Μ. Αλεξάνδρου με Βενιζέλου.


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
11:00: Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια!
Οι πρόσκοποι σε (3) τρία εργαστήρια ξωτικών μαζί με τα παιδιά κυκλικά θα φτιάξουν από ένα μικρό στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους… με σκοπό να υπάρξει ένα μικρό αναμνηστικό στολιδάκι που θα θυμίζει ότι το 2013 πέρασε και το 2014 ήρθε!
** Face painting 
Πεζόδρομος: Προφήτη Ηλία

11:30: Φτιάχνουμε Γιορτινές Φιγούρες
Η Κατερίνα Αναστασίου φτιάχνει μαζί μας γιορτινές φιγούρες… για να στολίσουμε το δωμάτιο μας με Άγιο Βασιλάκια και Αγγελάκια.
Πεζόδρομος: Βικέλα με Κεντρικής

12:00 Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό Ψηστήρι
Δεν θα λείπει το παραδοσιακό ψήσιμο, όπου με την βοήθεια της Συντεχνίας Κρεοπωλών η Αγορά θα μοσχοβολίσει….
Πεζόδρομος: Τσούπελη 
13:00: Χριστούγεννα στην Πόλη – Νεανική Χορωδία 
Λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η χορωδία του Ωδείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ θα μας βάλει στο κλίμα και θα μας ταξιδέψει … όπως αυτή ξέρει κάπου εκεί στο χωριό του Αϊ Βασίλη αλλά σίγουρα και εκείνη την νύχτα, εκείνη που γεννήθηκε ο μικρός Χριστός…
Πεζόδρομος: Προφήτη Ηλία με Ιπποκράτους


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
11:30: «Ψάρεμα δώρων» Ψαρεύουμε και κερδίζουμε!!!
Σε ένα τεράστιο κουτί θα υπάρχουν τυλιγμένα δωράκια..και κάθε παιδί θα πρέπει να ψαρέψει το δωράκι του! Έλα να δεις θα είσαι εσύ ο τυχερός;
Πεζόδρομος: Αριστοτέλους με Παν. Τσαλδάρη

11:30: Η λευκή μάχη των ξωτικών
Σκανδαλιάρικα ξωτικά ελάτε να γλυκαθείτε σε μια πραγματικά λευκή μάχη γεύσεων!!! (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας)
Πεζόδρομος: Αριστοτέλους με Παν. Τσαλδάρη

17:00: Κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα θα ψάλλει το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας… φέρνοντας μας πιο κοντά στην ημέρα των Χριστουγέννων.
Πεζόδρομος: Θα την βρείτε σε διάφορα σημεία!

19:00: «Μωμόγεροι» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.
Ένα λαϊκό δρώμενο όπου παρουσιάζεται η αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους και έχει σκοπό τη σάτιρα. Στο έθιμο αυτό, παραδοσιακά μέρος των συμμετεχόντων φοράνε τομάρια ζώων όπως λύκων και τράγων ενώ άλλοι ντύνονται με στολές ανθρώπων οπλισμένων με σπαθιά και έχουν την μορφή γεροντικών προσώπων. Οι πρωταγωνιστές είναι τρεις, ο γέρος Κιτί Γοτσά, η νύφη και ο "αράπης". Η αλλαγή του χρόνου και η αναγέννηση της φύσης συμβολίζεται με τη νύφη η οποία φλερτάρει με τον νέο (ο νέος είναι ο χαρακτήρας "αράπης"). Στο δρώμενο εναλλάσσεται η απαγωγή της νύφης από τον νέο "αράπη" με τον γέρο Κιτί Γοτσά.
Πεζόδρομος: Θα την βρείτε σε διάφορα σημεία!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα!

Οι εκδηλώσεις του 3ημέρου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Προσκόπους Βέροιας,  Συντεχνία Κρεοπωλών Βέροιας, Ωδείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ,  Ρυθμική Γυμναστική ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας, την Κατερίνα Αναστασίου, Εθελοντές και Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο