Τα "αμέριμνα" και τα "αγχώδη" Χριστούγεννα πολιτικών της Βέροιας...


Τα "αμέριμνα" και τα "αγχώδη" Χριστούγεννα πολιτικών της Βέροιας...

Τα πιο... αμέριμνα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών, τουλάχιστον όσο αφορά για το προεκλογικό άγχος, περνά η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η οποία επέλεξε να ανακοινώσει την φυγή της από τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, δύο μέρες πριν την μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2013.

Από την άλλη, τα πιο... αγχωμένα Χριστούγεννα είναι για μια... ντουζίνα άτομα, που "καλοβλέπουν" το γραφείο του 1ου ορόφου του Δημαρχείου που βλέπει στην οδό Μητροπόλεως!

Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Κώστας Βοργιαζίδης, Χρήστος Σκουμπόπουλος (που άγει και την ονομαστική του εορτή), Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Δάσκαλος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Παπαγιάννης, που είναι οι πιο... συζητημένοι και άλλοι που ακόμα τον μύχιο πόθο τους δεν τον έχουν εκφράσει ανοιχτά, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, τα οποία θα τους... καίνε (όσους τελικά προχωρήσουν) μέχρι και ένα μήνα μετά τα... κάρβουνα για το Πασχαλινό αρνί!

Όπως και να έχει, μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά και θα φανεί ποιοι θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

Μέχρι στιγμής, αδιαμφισβήτητες θεωρούμε δύο υποψηφιότητες: Του Παύλου Παυλίδη και του Χρήστου Σκουμπόπουλου. Μένει να φανεί αν ο Γιάννης Παπαγιάννης συνεχίσει την προεκλογική του πορεία και - από εκεί και πέρα - ποιος θα αναλάβει την ηγεσία του "γαλάζιου" συνδυασμού (θα παραμείνει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, θα αναλάβει ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ή θα επιλεχθεί η ήδη ανακοινωμένη υποψηφιότητα Σκουμπόπουλου;) και την ηγεσία της "Συμπολιτείας", μετά την αποχώρηση της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου.

***

Μετά τις συζητήσεις που γίνονται στην "πράσινη" Συμπολιτεία, το επόμενο "έργο" που θα "ανέβει" στην τοπική πολιτική σκηνή, το επόμενο διάστημα θα είναι οι... γαλάζιες διεργασίες, καθώς πλέον είναι πολύ ορατή η κατάρρευση της Κυβέρνησης και - ως εκ τούτου - των "γαλάζιων" βουλευτών, οι οποίοι θα επιδιώξουν να "καβατζάρουν" άλλες θέσεις, μέχρι (και εάν) μπορέσουν να επανέλθουν στη Βουλή...
Οπότε, όσοι θεωρούν πως ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης "τελείωσε" από το Δήμο Βέροιας, ας το ξανασκεφτούν!

Περισσότερα σε αναλυτικό σχολιασμό ειδικά για την παράταξη Τσαβδαρίδη τις επόμενες μέρες.

(στη φωτογραφία - άκρως σημαδιακή - η ορκωμοσία των Δημοτικών Συμβούλων της περιόδου 2011-2014, που έγινε ακριβώς 3 χρόνια πριν, στις 26/12/2010)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο