Τρεις Μητροπολίτες με το όνομα Ιγνάτιος στη Βέροια προς τιμήν του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου


Τρεις Μητροπολίτες με το όνομα Ιγνάτιος στη Βέροια προς τιμήν του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε δύο ημέρες μετά την εόρτιο μνήμη του ο Άγιος Ιερομάρτυς Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 22 Δεκεμβρίου 2013, παρουσία πλήθους πιστών.

Ολόκληρο το έτος 2013 ήταν αφιερωμένο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τους άριστους συνεργάτες του στον μεγάλο άγιο και αποστολικό Πατέρα της Εκκλησίας, Άγιο Ιγνάτιο, τον Θεοφόρο, η αγία κάρα του οποίου κοσμεί την τοπική Εκκλησία της Βεροίας και αποτελεί ύψιστη ευλογία για τους πιστούς χριστιανούς.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.Ιγνατίου, ο οποίος και απηύθυνε λόγον αγαθόν και πατερικόν στο εκκλησίασμα και ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Λαρίσης κ.Ιγνατίου, Ελασσώνος κ.Βασιλείου και Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, απάντων προσκεκλημένων του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ.Παντελεήμονος.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Άγιο Ιγνάτιο, τον Θεοφόρο, την οποία συντόνιζε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Χρυσοστόμου με ομιλητές τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Νικόλαο Λουδοβίκο και τον Πανοσιολογιώτατο π. Ιωακείμ Καρεώτη, ενώ μηνύματα απηύθυναν οι προαναφερθέντες Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, σχετικά με τον Θεοφόρο μεγάλο Άγιο, την ζωή, το φρικτό του μαρτύριο και την ομολογία του. Η όμορφη ημερίδα έκλεισε με ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων και του Αγίου Ιγνατίου, που μελίρρυτα έψαλλαν και απέδωσαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής.

Πηγή: www.imlarisis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο