Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας (Άγιο Δωδεκαήμερο)


Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας (Άγιο Δωδεκαήμερο)...

Ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Μητροπόλεως Βεροίας το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ενόψει του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα - Θεοφάνια).

Αναλυτικά το πρόγραμμα κίνησης έχει ως εξής:

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου το πρωί θα δεχτεί τα κάλαντα και ευχές στο επισκοπικό μέγαρο. (9:00-13:00)

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα χοροστατήσει τον Μέγα Εσπερινών των Χριστουγέννων στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας.

Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας επί τη εορτή των Χριστουγέννων. (5:00π.μ.-8:30π.μ.)

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει τον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Βεροίας επί τη εορτή του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα παραστεί στην χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών της ιεράς μητροπόλεως που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ναούσης.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νέας Νικομήδειας επί τη εορτή των Αγίων Δισμυρίων Μαρτύρων.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα χοροστατήσει στον εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας και εν συνεχεία στις 19:00 θα παραστεί στην εκδήλωση βραβεύσεων αριστούχων μαθητών και φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στο πρωί θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Ναούσης, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, στον οποίο ήταν αφιερωμένο το 2013 από την Ιερά Μητρόπολη λόγω της συμπληρώσεως 1900 ετών από το μαρτύριό του.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 17:00 θα παραστεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Βενιζέλου 29 1ος όροφος) όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Ομίλου Προστασίας του Παιδιού και θα μοιράσει δώρα.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα κάνει τον αγιασμό του εντευκτηρίου της ενορίας του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Βεροίας.

Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 20:30 θα ιερουργήσει στην Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη εορτή της Αγίας Ανυσίας.

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου το πρωί θα δεχτεί τα κάλαντα και ευχές στο επισκοπικό μέγαρο. (9:00-12:00)

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 12:00 θα δεχτεί τα παιδιά των ιερέων της μητροπόλεως και θα μοιράσει δώρα και στις 13:00 θα κόψει την βασιλόπιτα με τους συνεργάτες της μητροπόλεως.

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό επί τη εορτή του Μεγάλου Βασιλείου στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, Βέροια.

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 23:00 θα χοροστατήσει στην τελετή αλλαγή του έτους στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και εν συνεχεία θα γίνει η κοπεί της βασιλόπιτας.

Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014 το πρωί θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και εν συνεχεία θα προεξάρχει στην Δοξολογία επί το νέο έτος.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και εν συνεχεία θα κόψει την βασιλόπιτα με νέους και νέες από τα κατηχητικά της μητροπόλεως.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου θα δεχτεί τους χειροθετημένους αναγνώστες και ιερόπαιδες της μητροπόλεως στο χώρο της Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά, Βέροια.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου θα ιερουργήσει στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Βεροίας και εν συνεχεία θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό (παραμονής).

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 18:00 θα χοροστατήσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Βεροίας.

Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας όπου θα τελέσει και τον Μέγα Αγιασμό και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει την τελετή αγιασμού των υδάτων στην Βέροια και έπειτα στις 12:00 στον Άγιο Νικόλαο Ναούσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο