Διευκρινήσεις για το άρθρο "Το Βλαχογιάννειο στα πιο αξιόλογα μουσεία της Ελλάδος"


Επιστολή σχετικά με την ανάρτηση του δελτίου Τύπου του υπεύθυνου του Βλαχογιάννειου Μουσείου Βέροιας Κανέλλου Ντόντου, με τίτλο Το "Βλαχογιάννειο" στα πιο αξιόλογα μουσεία της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκε στις 6/12/2013, λάβαμε από τον Αστέριο Αποστολίδη, ο οποίος εκφράζει μια σειρά διορθώσεων - επισημάνσεων επί του κειμένου, το οποίο - όπως τονίζει - περιέχει σοβαρές ανακρίβειες.

Δείτε την επιστολή:


Καλησπέρα σας, 

Σχετικά με το άρθρο στη δικτυακή εφημερίδα inveria.gr το οποίο δημοσιεύτηκε στις 6/12/2013 με τίτλο "Το "Βλαχογιάννειο" στα πιο αξιόλογα μουσεία της Ελλάδος", θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις παρακάτω διορθώσεις:

Ο Αστέριος Αποστολίδης και ο Αλέξιος Παπαπελεκάνος δεν είναι μέλη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη. Είναι εταίροι της εταιρείας 'Collections Care Co.' η οποία είναι ιδιωτική εταιρία συντήρησης έργων τέχνης και μουσειακών συλλογών με εξεδίκευση στην προληπτική συντήρηση. Η εταιρεία 'Collections Care Co.' χρηματοδοτείται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο για την υλοποίηση προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας  με τίτλο "Σενάρια ρίσκων και στρατηγικές διατήρησης μουσειακών συλλογών" σε συνεργασία με το Κρατικο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη  (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β4ΣΟ9-Υ2Δ). Τα δύο στελέχη επισκέφτηκαν το μουσείο στο πλαίσιο έρευνας πεδίου για την αποτίμηση και διαχείριση κινδύνων των συλλογών ενός σημαντικού στατιτικού δείγματος μουσείων της χώρας. 

Σχετικά με το εν λόγω άρθρο:

1. Τα 2 στελέχη δεν είναι μέλη κανενός μουσείου.

2. Δεν είναι "επίσημοι ελεγκτές" του Ελληνικού κράτους.

3. Δεν διεξήγαγαν έλεγχο στο Βλαχογιάννειο μουσείο με σκοπό να αξιολογήσουν τη λειτουργία  και τις προδιαγραφές του (κομμάτι της έρευνας αφορά την επιτόπου επίσκεψη στα μουσεία για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τα ερωτηματολόγια που αποστέλλονται).

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας σχετικά με την ανάκληση των ανακριβειών που αποτυπώνονται στο άρθρο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Με εκτίμηση, 

Αστέριος Αποστολίδης
Collections Care Consultant

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο