Δημοτικές Εκλογές Βέροιας: Οριστικοποιούνται οι προθέσεις - Αμφίβολο το αποτέλεσμα...


Δημοτικές Εκλογές Βέροιας: Οριστικοποιούνται οι προθέσεις - Αμφίβολο το αποτέλεσμα...

Τα πράγματα όσο περνάει ο καιρός ξεκαθαρίζουν σχετικά με τις υποψηφιότητες στον Δήμο Βέροιας, όχι όμως και το ποιος τελικά θα συνεχίσει στην... κούρσα. Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ήταν ο πιο... πρόσφατος που ανακοίνωσε πως κατέρχεται, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ ήδη έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από τον Χρήστο Σκουμπόπουλο, τον Αντώνη Μαρκούλη και τον Γιάννη Παπαγιάννη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες αριστερόστροφες κινήσεις κάνει διαβουλεύσεις για σχηματισμό συνδυασμού.

Από την άλλη, ανεπίσημα - προς το παρόν - ο Κώστας Βοργιαζίδης φέρεται να ηγείται της διάδοχης κατάστασης της "Συμπολιτείας", ενώ το ΚΚΕ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του επικεφαλής του συνδυασμού του. Επίσης, ο δικηγόρος Στάθης Σαρρηγιαννόδης εκδήλωσε ενδιαφέρον, καθαρά σε παραπολιτικό επίπεδο. Τέλος, η υποψηφιότητα Παυλίδη φαίνεται πως έπεσε στο κενό.

Ποιο είναι το προφίλ των υποψηφίων;

Καραπαναγιωτίδης: Ενεργό μέλος της ΝΔ, στηρίζει το κόμμα και τις επιλογές του. Αυτή η στήριξη ίσως του δώσει κάποιους γαλάζιους σταυρούς, αλλά σίγουρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους άλλους. Χαμηλών τόνων άνθρωπος, δοκιμασμένος σε θέσεις που δεν του έδωσαν την δυνατότητα να αποδείξει πόσο ικανός είναι ή όχι. Θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα "φαβορί" των εκλογών.

Σκουμπόπουλος: Πρώην στέλεχος της ΝΔ και πρώην Δήμαρχος Βέροιας, με σαφώς διαχωρισμένη την θέση του από πολλές επιλογές του κόμματος και πλέον ανεξάρτητος. Κατέρχεται στις εκλογές χωρίς καμία κομματική ταυτότητα και προσπαθεί να δώσει βάση σε νέα άτομα. Έχει ήδη ανοιχτά στο κοινό γραφεία. Θεωρείται δυναμική υποψηφιότητα που θα κρατήσει μέχρι τέλους και θα αποτελέσει την επιλογή όσων τον συμπαθούν και όσων δεξιών αντιπαθούν την πολιτική της ΝΔ. 

Βοργιαζίδης: Βασικό στέλεχος της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, πρωτοεκλέχθηκε το 2010 με την "Συμπολιτεία". Χαμηλών τόνων άνθρωπος, χωρίς εντυπωσιακές "τοποθετήσεις", αλλά ιδιαίτερα δημοφιλής στην ομάδα του και με ερείσματα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θεωρείται και η δική του υποψηφιότητα ισχυρή.



Μαρκούλης: Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε με αντιμνημονιακή διακήρυξη. Προσπάθησε να λάβει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό. Απουσιάζει χρόνια από τα κοινά, ωστόσο έχει μια αξιοσημείωτη μερίδα προσώπων που τον στηρίζουν.

Παπαγιάννης: Πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την Άνοιξη του 2013. Μετά την απόφασή του να κατέλθει στις εκλογές, αποποιήθηκε μετά βδελυγμίας το κόμμα του. Έχει την στήριξη στελεχών - μελών του ΠΑΣΟΚ. Μέσω της υπερπροβολής του από ορισμένα ΜΜΕ, αναμένεται να καταφέρει να εκλεγεί ο ίδιος και ακόμα 1-2 άτομα ως δημοτικοί σύμβουλοι.


ΚΚΕ (Σοφρόνωφ): Καθαρά κομματική επιλογή, που θα συγκεντρώσεις όλες τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και μερίδας πολιτών.



ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα που θα μπορούσε να κάνει "περίπατο" στις δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, στη Βέροια δεν φαίνεται να έχει - σε οργανωτικό επίπεδο - την αναμενόμενη δυναμική. Κατά την άποψή μας, αν ο κόσμος ψηφίσει με κομματικά κριτήρια, έχει πολλές πιθανότητες για εκλογή. Αν ψηφίσει με βάση τα πρόσωπα, θα μπορέσει να εκλέξει 2 έως 5 συμβούλους.


Σαρηγιαννίδης: Στέλεχος της ΝΔ - νομαρχιακός σύμβουλος, φέρεται πως έχει την στήριξη του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου. Η υποψηφιότητά του δεν φαίνεται να έχει καμία τύχη και πολλοί ισχυρίστηκαν πως η όποια παραφιλολογία δημιουργήθηκε απλά για επικοινωνιακούς - διαφημιστικούς λόγους. Θα μπορούσε ενδεχομένως να διεκδικήσει την θέση του αντιπεριφερειάρχη, αλλά εκεί φαίνεται πως "κλείνει" ο Κώστας Καλαϊτζίδης. Πιθανότατα να ενσωματωθεί σε άλλον συνδυασμό ως "επικεφαλής" συνδυασμού.
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο