Η Βέροια τίμησε τον Πολιούχο της Όσιο Αντώνιο το Νέο (φωτορεπορτάζ + βίντεο)


Η Βέροια τίμησε τον Πολιούχο της Όσιο Αντώνιο το Νέο (φωτορεπορτάζ + βίντεο)...

Με λαμπρότητα και με συμμετοχή χιλιάδων πιστών από όλη της Κ. Μακεδονία, η Βέροια τίμησε και φέτος την εορτή του Πολιούχου της Οσίου Αντωνίου του Νέου του Βεροιέως, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014. Το πρωί της εορτής του Οσίου, τελέστηκε όρθρος και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ιερισσού, Αγ. Όρους Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καθώς και ο Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Επίσης, συμμετείχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και φοιτητές της Ακαδημίας, καθώς και πλήθος ιερέων από την Μητρόπολη Βεροίας και αλλού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, ενώ στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ψάλθηκαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου και ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων του.

Προ της έναρξης της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων, αφού ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, τις αρχές και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και τους πιστούς για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στα καθημερινά σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, θέτοντας το παράδειγμα του βίου του Οσίου Αντωνίου ως τον τρόπο εξόδου από την πνευματική, που τελικά εξελίσσεται σε πολυσχιδή, κρίση.

Δείτε τις φωτογραφίες που έβγαλε ο φακός του InVeria.gr, καθώς και στιγμιότυπα από τη λιτανεία:





























Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο