Υπόθεση Άλεξ: Περίεργη η μαρτυρία για άγνωστης ταυτότητας οστά και αναξιόπιστος ο μάρτυρας


Υπόθεση Άλεξ: Περίεργη η μαρτυρία για άγνωστης ταυτότητας οστά και αναξιόπιστος ο μάρτυρας...

Πολύ περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης και δολοφονίας - σύμφωνα με όσα αποφάνθηκαν τα ελληνικά δικαστήρια - του Άλεξ, έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν ξαφνικά το φως της δημοσιότητας, στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ". Μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες (27-29/1/2014) αναμένεται ο Εισαγγελέας Βέροιας να δώσει εντολή για έρευνες και εκταφή των οστών που ο νεκροθάφτης στην Ραψωμανίκη Ημαθίας ισχυρίζεται πως είδε προ 5-6 ετών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του InVeria.gr, αυτή η πληροφορία στο Ραψωμανίκη είναι τελείως άγνωστή. Ο επίτροπος ο οποίος φέρεται να πληροφορήθηκε την εύρεση οστών σε πρόχειρο τάφο, χωρίς ρούχα και φέρετρο, δηλώνει άγνοια, ενώ αμφισβητείται έντονα η φερεγγυότητα του μάρτυρα - νεκροθάφτη, λόγω του παρελθόντος του.

Άλλωστε, αποτελεί απορίας άξιο πως μέσα σε ένα χρόνο από την εικαζόμενη ημερομηνία θανάτου του Άλεξ, τον Φεβρουάριο του 2006, το 2007 όπως αρχικά ανέφεραν οι πληροφορίες του "μάρτυρα", μπορεί ένα ανθρώπινο σώμα να αποσυντεθεί πλήρως και να μείνουν μόνο τα οστά. 

Επιπλέον, ο μάρτυρας - νεκροθάφτης φέρεται να δήλωσε τελικά στην αστυνομία πως δεν είναι σίγουρος για την χρονιά, καθώς αρχικά είπε πως ήταν το 2007, ενώ αργότερα το 2008.

Επίσης, από την δημοσιογραφική έρευνα του InVeria.gr προέκυψε ότι εκείνη την περίοδο, υπήρξε περιστατικό που είχε απασχολήσει και την αστυνομία (κυρίως για τυπικούς λόγους), με την εύρεση οστών γυναίκας που δεν ήταν σαφής η ταυτότητά της, ωστόσο ήταν θαμμένη κανονικά, με ρούχα, φέρετρο κλπ. 

Οι απορίες είναι πολλές και εύλογες: 

Πως μπορεί ένα τέτοιο περιστατικό, η εύρεση δηλαδή οστών αγνώστου ταυτότητος, και μάλιστα σε πρόχειρο τάφο, να μην έγινε αστραπιαία γνωστό στην περιοχή;

Μήπως ο - με αμφίβολη αξιοπιστία - μάρτυρας μπερδεύει τα πράγματα και την περίπτωση που πραγματικά απασχόλησε το χωριό (με τα οστά της γυναίκας που τελικά ταυτοποιήθηκαν) την ανήγαγε σε... μυστήριο;

Θα έθαβε κάποιος πτώμα σε νεκροταφείο, με τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί με την πρώτη απόπειρα εκσκαφής τάφου για κάποιον κάτοικο του χωριού;


Αυτές και άλλες απορίες πολλές προκύπτουν, που ευελπιστούμε να βρουν σύντομα απαντήσεις, από την έρευνα που θα γίνει στο σημείο.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο