Βγείτε από τα... υπόγεια και μιλήστε ανοιχτά!


Βγείτε από τα... υπόγεια και μιλήστε ανοιχτά!

"Οργιάζουν" οι προεκλογικές ζυμώσεις ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2014, αλλά ακόμα κανείς - πέραν των δύο ανακοινωθέντων προ μηνών υποψηφιοτήτων - δεν προχωρά σε ανακοινώσεις, γεγονός που δείχνει πως οι παρασκηνιακές συμφωνίες και το μέτρημα των... κουκιών καλά κρατεί!

Προφανώς, είναι δικαίωμα του καθενός να ανακοινώσει ό,τι και όποτε θέλει, ωστόσο αυτή η... καθυστέρηση γίνεται από πολύ κόσμο αντιληπτή μάλλον αρνητικά, καθώς θεωρεί πως όσοι δεν ανακοινώνουν (ενώ βουίζει η... πιάτσα), είτε δεν έχουν έτοιμο σχέδιο για την διοίκηση του Δήμου (και ψάχνουν τελευταία στιγμή να το βρουν!) ή ενασχόλησή τους ή με τις εκλογές εξαρτάται από παράγοντες πέρα από το πολιτικό όραμα (συμφωνίες, συμμαχίες, δοσοληψίες κλπ).

Θεωρούμε πως αν κάποιος υποψήφιος έχει όραμα και αυτοεκτίμηση, δεν περιμένει να δει πόσα... κουκιά έχει, ούτε λειτουργεί με ποσοτικά κριτήρια (να δει ποιοι κύκλοι - βαρόνοι θα τον στηρίξουν κλπ). Αν κάποιος πολιτικός έχει όραμα, το εκφράζει νωρίς και καλεί ανοιχτά τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί του, ανοιχτά και καθαρά, όχι παλαιοκομματικά και υπόγεια.

Εκτός και αν δεν είναι βασικό στοιχείο το "όραμα"...

Έτσι, θεωρούμε πως είναι καιρός, πέντε μήνες προ των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών, όσοι έχουν κάτι σοβαρό και αξιόλογο να πουν, να το κάνουν τώρα. Αν πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τους στηρίξει μόνο και μόνο λόγω του ονόματός τους, χωρίς να ακούσει τι έχουν να πουν, είναι βαθιά γελασμένοι.

Και ας μην ξεχνάμε πως, πέρα από την πειθώ που πρέπει να ασκήσουν για την καταλληλότητα της υποψηφιότητάς τους, πρέπει πολλοί εκ των υποψηφίων να πείσουν τους πολίτες πως η... μνημονιακή τους καταγωγή, δεν έχει να κάνει με την Αυτοδιοίκηση!

Οπότε, και οι 5 μήνες για να τα εξηγήσεις όλα αυτά (πχ  σε 40.000 ενεργούς ψηφοφόρους του Δήμου Βέροιας) είναι λίγοι...

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο