Ιδρυτική διακήρυξη και υποψήφιους παρουσίασε ο Κ. Βοργιαζίδης


Ιδρυτική διακήρυξη και υποψήφιους παρουσίασε ο Κ. Βοργιαζίδης...

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού "Δράση με Γνώση" και 24 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, το μεσημέρι της Τετάρτης (12/2/2014), στην "Ελιά".

Ο Κώστας Βοργιαζίδης, αρχικά ανέγνωσε την ιδρυτική διακήρυξη και παρουσίασε μερίδα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις του InVeria.gr

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του InVeria.gr για τα όσα ακούστηκαν περί "δαχτυλιδιού" από τη Δήμαρχο και το εάν είναι ο συνδυασμός του συνέχεια της παράταξης Ουσουλτζόγλου, ο Κώστας Βοργιαζίδης απάντησε πως ο συνδυασμός δεν είναι συνέχεια κανενός, ωστόσο τα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτόν και προέρχονται από την παράταξη Ουσουλτζόγλου, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα καλά και τα κακά, ενώ για το "δαχτυλίδι" σημείωσε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς δήλωσε και αυτός, όπως άλλοι, "παρών" σε περίπτωση που δεν έθετε υποψηφιότητα η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. "Με κατηγορούν ότι έκανα υπέρβαση της επετηρίδας τους", είπε Κώστας Βοργιαζίδης χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση του InVeria.gr σχετικά με την γέφυρα Κούσιου, σημείωσε πως  όποιες ενέργειες έγιναν ήταν σωστές, με δεδομένη την εξέλιξη που είχε πάρει η υπόθεση, έπειτα από την μη υποστήριξη της πάγιας θέσης του Δήμου Βέροιας (που ανέφερε πως δεν υπήρχε λόγος για να πληρωθεί παραπάνω ο εργολάβος), τόσο από το Περιφερειακό, όσο και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τεχνικών Έργων, τα οποία υποστήριξαν πως ο εργολάβος έπρεπε να πάρει και άλλα χρήματα, για εργασίες στην κατασκευή της γέφυρας.

Μάλιστα, ο Κώστας Βοργιαζίδης επιτέθηκε ευθέως κατά του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος κατά την συνομιλία του με δημοσιογράφους μία μέρα πριν, είχε δηλώσει πως αν ήταν δήμαρχος και είχε έτοιμα τα λεφτά από δωρεά, δεν θα υπήρχε περίπτωση να έρθει το έργο σε τέτοια κατάσταση. "Ποιος μιλάει; Ο κ. Καραπαναγιωτίδης έχασε τα χρήματα του 4ου τρίμηνου για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Βέροιας, επειδή δεν μπόρεσε να τα μοιράσει, με αποτέλεσμα να τα επιστρέψει πίσω...", είπε ο Κώστα Βοργιαζίδης, αφήνοντας αιχμές για την αποτελεσματικότητα του αντιπεριφερειάρχη σε απλά, τυπικά θέματα.
Η ιδρυτική διακήρυξη


Συνδημότισσες και συνδημότες

Η πρώτη τετραετία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ολοκληρώνεται σύντομα και όσοι επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Μαΐου καλούμαστε να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης. Και να στοχαστούμε. Ταυτόχρονα οφείλουμε να επανατοποθετηθούμε πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και τις συνακόλουθες οξυμένες ανάγκες που διαμορφώνονται σε ολοένα δυσχερέστερες συνθήκες.

Η αυτοδιοικητική τομή του 2010 υποσχόταν πολλά. Οι προσδοκίες μας, όμως,  διαψεύστηκαν. 

Ο «Καλλικράτης» ατυχώς παρέκκλινε από τον εκσυγχρονιστικό και αναμορφωτικό  χαρακτήρα του επειδή η κρατική μηχανή προέταξε τον περιορισμό του δημόσιου χρέους, τη μείωση των ελλειμμάτων και την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών, προχωρώντας  στη δραστική ελάττωση των δημοσίων δαπανών σε καίριους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία αλλά και οι ΟΤΑ. Ήμασταν οι πρώτοι από τους φορείς του Δημοσίου που βιώσαμε τις συνέπειες, με την ασφυκτική μείωση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. 

Τραγικός αποδέκτης των μέτρων αυτών ήταν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη, που έμειναν άνεργοι, χωρίς προοπτικές εργασίας, που βρέθηκαν στο δρόμο με το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα χιλιάδες νοικοκυριά που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σήμερα σε βασικές καθημερινές ανάγκες όπως επιβεβαιώνουν τα συσσίτια και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Τραγικοί αποδέκτες είναι οι νέοι που δεν μπορούν πλέον να ονειρευτούν και ως μοναδική διέξοδο και προοπτική στη ζωή τους βλέπουν τη μετανάστευση. 

 Στο κλίμα αυτό, κάθε επενδυτική δραστηριότητα καθηλώθηκε και η αγροτική παραγωγή αποδυναμώθηκε. 

Οι ΟΤΑ, στα όρια της ασφυξίας, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε διεκπεραιωτή κεντρικών πολιτικών αποφάσεων, ανήμποροι να ανταποκριθούν στο κοινωνικό έργο τους καθώς οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης πολιτών διαρκώς συρρικνώνονται. 

Συνδημότισσες και συνδημότες

Σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον, εμείς  τολμούμε… και δηλώνουμε παρόντες. 

Η νέα εποχή, όπως διαμορφώνεται σήμερα, απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά κοινωνική αυτοοργάνωση, συλλογικότητες και συνέργειες όλων των κοινωνικών δυνάμεων που αναμφισβήτητα διαθέτει και ο τόπος μας. Απαιτεί όραμα, φαντασία και τόλμη προκειμένου να βρεθούν νέοι δρόμοι που θα οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες και βιώσιμη ανάπτυξη.  

Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σε δύο άξονες δράσης: Στον τομέα της ανάπτυξης, κεντρική θέση στις προτεραιότητες μας καταλαμβάνουν η τόνωση της παραμελημένης υπαίθρου και ο τουρισμός. Για τη Βέροια και τα χωριά μας, οι επιλογές μας είναι να μεταμορφωθούν σε περιοχές όπου ο καθένας θα ήθελε να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του, γιατί θα έχει κατακτηθεί το δικαίωμα για ποιοτική ζωή. Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε ο δήμος να ενδυναμώσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα για να ανακουφίσει όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Δεσμευτικές μας θέσεις και αρχές:

- Σεβόμαστε τα κόμματα ως σημαντικούς θεσμούς της δημοκρατίας μας. Δεν επιθυμούμε, όμως, ούτε τα χρίσματα ούτε τα επιχρίσματά τους. 
-  Ζητώντας τη διοίκηση του δήμου μας, απευθυνόμαστε στο σύνολο των συμπολιτών μας. Σε αυτούς θα λογοδοτούμε και μόνο.
-  Η χειραφετημένη αυτοδιοίκηση προϋποθέτει  ακηδεμόνευτους, ελεύθερους συμβούλους, κατά το «όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά» του Ρήγα Φεραίου. 
-  Αθροίζουμε, από τους εκλεκτούς του δήμου μας, προσωπικότητες που έχουν καταξιωθεί μέσα από το κοινωνικό τους έργο, πέρα από αυθαίρετους διαχωρισμούς.
-  Καλούμε σε συμπαράταξη για να συντάξουμε τον χάρτη των κοινωνικών προταγμάτων, 
-  Μακριά από αρνητισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις.
-  Δεσμευόμαστε για νομιμότητα και διαφάνεια στην εφαρμογή πολιτικών του προσκηνίου, πάντα επ’ ωφελεία της κοινωνίας των πολιτών.
-  Δηλώνουμε μηδενική ανοχή στην ανομία.
-  Ενώνουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις εγνωσμένων ικανοτήτων για να εισφέρουν στο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
- Πάντα δίπλα στον πολίτη και στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας, τους οποίους θέλουμε συνεργάτες στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων του δήμου μας.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μίας σύγχρονης διοίκησης του δήμου που θα εστιάζει στα καθημερινά προβλήματα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του τόπου και των συμπολιτών μας. Όχι μπροστά από τους πολίτες αλλά σε ισότιμη συμπόρευση.

Έχουμε το όραμα και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας, έχουμε τη φαντασία να βρούμε δρόμους για να το υλοποιήσουμε, έχουμε την τόλμη να το πραγματοποιήσουμε. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία.

Διαμορφώνουμε σχέδια για τις λύσεις των  κοινωνικών αιτημάτων μέσα από τις ΑΡΧΕΣ:
Της αξιοκρατίας 
Της ισονομίας 
Της ισοπολιτείας 
Της διαφάνειας 
Της συλλογικότητας 
Της αλληλεγγύης 
Της ισόρροπης ανάπτυξης του δήμου μας 
Της κοινωνικής λογοδοσίας 

Εγγυητής των αρχών μας, ο υποψήφιος δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων.
Συνδετικός μας ιστός, το κοινό καλό και το γενικό συμφέρον.
Κοινός μας τόπος, η προσφορά.
Τρόπος δράσης μας, η αγωνιστική συμπαράταξη όλων των δημιουργικών  δυνάμεων του τόπου μας.
Κύριο μέλημά μας, η χειραφέτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή που την ορίζει ως θεσμό έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας.

Καλούμε σε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ όλες τις δυνάμεις του τόπου που κοινό παρονομαστή έχουν την  αγάπη και την επιθυμία να προσφέρουν στο δήμο Βέροιας και στους πολίτες του.

Καλούμε όλους εκείνους που επιθυμούν να διαθέσουν γνώσεις, εμπειρία και χρόνο για τον κοινό στόχο.

Θέλουμε μαζί μας όλους όσους αποστρέφονται το πολιτικαντισμό, τον παλαιοκομματισμό,  τις μεγαλοστομίες.

Ελάτε να συμπαραταχθούμε με τις παραγωγικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή και των νέων μας, για να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες για έναν δημιουργικό δήμο.

Καλούμε σε ισότιμη και ανιδιοτελή συμπαράταξη όλους τους Πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, με τη δέσμευση ότι στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια θα συμπορευτούμε σε νέους ελπιδοφόρους δρόμους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο