Νέος εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας


Νέος εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας...

Τη Δευτέρα 10/02/14 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το αντίστοιχο  πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Τμήμα Φαρμάκων της Π.Ε. Ημαθίας) και την παράλληλη στήριξη της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ  όπου εθελοντές γιατροί  πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας. 

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάστηκαν είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.

Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσκλήθηκαν 37 παιδιά, προσήλθαν 24, εμβολιάστηκαν 22 παιδιά. Διατέθηκαν σύνολο 32 εμβόλια ( 30 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος και 2 εμβόλια από δωρεές στο Δημοτικό Ιατρείο. Δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί: 15 παιδιά, λόγω ασθένειας, αμέλειας, ή απόκτησης ασφαλιστικής κάλυψης. Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών  θα γίνει την επόμενη φορά. 

Επειδή η δράση αυτή συνεχίζεται, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό στις αρχές Απριλίου 2014.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα,  κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και Λεμονιά Νούσια εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο