Εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 2ο Γυμνάσιο ΝάουσαςΕκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 2ο  Γυμνάσιο Νάουσας... 

Στις 6 Μαρτίου, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Νάουσας εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα της σχολικής βίας,  από την σύνδεσμο του Σχολείου με το Δίκτυο του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, καθηγήτρια  Μ. Βαταντζή. 

Στις δράσεις περιλαμβάνονταν  προβολές βίντεο, συζήτηση με τους μαθητές και συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου.  Σε μια προσπάθεια αφύπνισης του συνόλου της σχολικής κοινότητας, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων αναρτήθηκαν από τους μαθητές  σε εμφανή σημεία του σχολείου αφίσες με το ερώτημα  «Τι άκουσες;», τη δεύτερη μέρα με το ερώτημα «Τι είδες;» , την τρίτη μέρα με το σύνθημα «Στοπ στη βία» και την τελευταία με την προτροπή «Μίλα!». 

Πρωταρχικός στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ανοχή, η συγκάλυψη, τα ενοχικά συναισθήματα και ο φόβος υποθάλπουν και τροφοδοτούν τη βία. Απώτερος σκοπός η δημιουργία ενός σχολείου δίκαιου και δημοκρατικού, ενός σχολείου που σέβεται την προσωπικότητα και  την ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου και στηλιτεύει κάθε προσπάθεια επιβολής των «ισχυρών» στους «ανίσχυρους».    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο