Επίσκεψη Καθολικών ιερέων στο "Βήμα"...



Επίσκεψη Καθολικών ιερέων στο "Βήμα"...

Στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια βρέθηκαν 22 καθολικοί ιερείς από Γερμανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Αρμενία. Τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο υπεύθυνος Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκα, καθώς ήταν προσκεκλημένοι από την Π.Ε. Ημαθίας, ενώ τους προσκεκλημένους συνόδευε ο Ανέστης Οσιπίδης.

Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης τους καλωσόρισε και τους μίλησε για τα θρησκευτικά και τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής, την οικονομία και την κοινωνική οργάνωσή της και τους ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους. Οι επισκέπτες συζήτησαν αρκετή ώρα στο Βήμα για τη Βέροια και τις ομορφιές της ενώ εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη Βεργίνα και τους θησαυρούς της, την οποία είχαν επισκεφθεί νωρίτερα. Στους ιερείς προσφέρθηκαν και Λευκώματα της Ημαθίας για τα οποία δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στην Ι.Μ. της Παναγίας Δοβρά, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία της Μονής και τα θρησκευτικά ενδιαφέροντα της περιοχής.

Ακολούθησε για αρκετή ώρα συζήτηση γύρω  από θρησκευτικά θέματα αλλά και θέματα πληροφόρησης για τον τόπο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο