Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία - Κοινωνικές Παρεμβάσεις» στην ΑλεξάνδρειαΗμερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία - Κοινωνικές Παρεμβάσεις» στην Αλεξάνδρεια...

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με φορείς του Δήμου Βέροιας, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία - Κοινωνικές Παρεμβάσεις». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου και είχε ως στόχο την ενημέρωση, αφύπνιση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ενδοοικογενειακής  βίας, αλλά και γνωστοποίηση των δομών της περιοχής μας που ασχολούνται με το κοινωνικό αυτό φαινόμενο. 

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας Άννα Μπεσιροπούλου, η οποία αναφέρθηκε εν συντομία στο κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, τονίζοντας τον παγκόσμιο, διαχρονικό, διαπολιτισμικό και διαταξικό χαρακτήρα του. Συνέχισε με τα αίτια του φαινομένου και έδωσε το λόγο στους εισηγητές - εκπροσώπους των δομών του γειτονικού Δήμου. 

Για το πως αντιμετωπίζει η κοινωνία την κακοποιημένη γυναίκα, «μύθοι και πραγματικότητα» και τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα ως θύμα βίας, αναφέρθηκε η κοινωνική λειτουργός Χαρούλα Νατσιοπούλου από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας. Η ψυχολόγος Έφη Τσαπαροπούλου από την ίδια δομή, έκανε εκτενή αναφορά στις μορφές κακοποίησης και τις φάσεις του κύκλου της βίας καθώς και στο προφίλ του θύτη και στο ρόλο του παρατηρητή. 

Εν συνεχεία, η ψυχολόγος Ιωάννα. Κακολύρη - Κλίτση, από το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΈΡΑΣΜΟΣ» αναφέρθηκε στο Νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας, στην παρέμβαση που γίνεται σε όλα τα στάδια, στους ξενώνες - καταφύγια γυναικών και στα θεραπευτικά προγράμματα θυμάτων και θυτών.

Η εισηγήτρια, ψυχολόγος Μαρία Σκουρού από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και  Κέντρου Αναφοράς του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», αναφέρθηκε στο παιδί ως θύμα και ως μάρτυρας κακοποίησης στο οικογενειακό πλαίσιο. Τέλος, η κοινωνική λειτουργός Θεοδώρα Νιώπα εκ του ιδίου Συλλόγου, έκανε λόγο για την παρέμβαση της πρωτοβουλίας στη δυσλειτουργική οικογένεια και τα προβλήματα - εμπόδια που συναντούν οι ειδικοί στην αντιμετώπισή τους. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο