Ανάδειξη του Θρησκευτικού τουρισμού της Βέροιας....


Του Αντώνη Φαναριώτη*

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός πως ο τουρισμός για κάθε Δήμο αποτελεί ένα από τα ''μεγάλα του όπλα'' με σκοπό την ανάδειξη του αποφέροντας ποικίλα οφέλη. 

Η μη αξιοποίηση του από τον εκάστοτε Δημοτική αρχή, θεωρείται  τουλάχιστον εγκληματική. Πιο συγκεκριμένα ο Θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ''δύναμη'' για το δήμο μας και η ανάδειξη του είναι ικανή να προσδώσει μόνο οφέλη. (Να τονίσουμε εδώ ότι δεν μιλάμε για εκμετάλλευση της θρησκείας με σκοπό το κέρδος, αυτό το αποκλείουμε, αλλά ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της πόλης στους επισκέπτες της).

Οι Βυζαντινές εκκλησίες στην πόλη της Βέροιας είναι δεκάδες με τεράστια θρησκευτική σημασία. Σε κάθε γωνιά της ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει μία βυζαντινή εκκλησία. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως την πόλη μας επέλεξε ο Απόστολος Παύλος για να κηρύξει τον Χριστιανισμό και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι ''εγκαταλελειμμένο'' από την παρούσα Δημοτική αρχή. Δεν του έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία και προβολή. Λάθη τεράστια με οδυνηρές συνέπειες για όλους μας, τα  όποια όμως υπάρχει δυνατότητα να διορθωθούν άμεσα!

Βρισκόμαστε στον 21ο και η εκρηκτική εξέλιξη της τεχνολογίας είναι εμφανής δίνοντας μας την δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Πως θα γίνει αυτό; Χαρτογραφώντας όλες τις βυζαντινές εκκλησίες. Στη συνεχεία, η δημιουργία ενός τουριστικού - θρησκευτικού χάρτη,  που θα είναι απαραίτητο ''εργαλείο'' για κάθε επισκέπτη θα είναι το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης, η δημιουργία εφαρμογής η οποία θα βοηθάει τους κατόχους κινητών τελευταίας τεχνολογίας (οι οποίοι είναι εκατομμύρια) να βλέπουν αυτόν τον χάρτη μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Τέλος, η συχνή και συστηματική προβολή όλων των παραπάνω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα προσδώσει στον Θρησκευτικό τουρισμό μας τη χαμένη του αίγλη αποφέροντας μόνο θετικά αποτελέσματα.

Η Βέροια με τις δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες που διαθέτει μπορεί να αποτελέσει ένα ''κέντρο θρησκευτικού τουρισμού'' προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Με συντονισμένη και υπεύθυνη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε.

* Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Demetrios Hadjinicolaou27/4/14, 2:45 μ.μ.

    Χριστὸς ἀνέστη!

    Πολὺ ὡραῖα καὶ ἀξιέπαινα ὅλ' αὐτά. Προσοχὴ μόνον νὰ μὴ γείνουμε ἔστω καὶ ἄθελά μας ἀφορμὴ ν' ἀνοίξῃ ἡ κερκόπορτα στοὺς παπικοὺς καὶ λοιποὺς αἱρετικοὺς στοὺς Ναούς καὶ τὰ Ἱερά μας. Ἔχουν κάθε δικαίωμα νὰ ἔλθουν ὡς ἐπισκέπτες (τουρίστες), ἀκόμη καὶ ὡς προσκυνητές, ἐφ' ὅσον τὸ ἐπιθυμοῦν. Ὄχι ὅμως νὰ οἰκειοποιηθοῦν τοὺς χώρους λατρείας μας. Θὰ ἦταν ὀλέθριο καὶ γιὰ 'μᾶς, ἀλλὰ καὶ γιὰ 'κείνους. Τὸ αἶσχος τῆς φραγκο-λατινικῆς «Λειτουργίας» στὸ Βῆμα τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, παρουσίᾳ μάλιστα δημοτικῶν ἀρχόντων, δὲν πρέπει ἐπ' οὐδενὶ νὰ ἐπαναληφθῇ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο