Επίσκεψη Κ. Καραπαναγιωτίδη σε συνεταιριστικές οργανώσειςΕπίσκεψη Κ. Καραπαναγιωτίδη σε συνεταιριστικές οργανώσεις...

Επίσκεψη σε συνεταιριστικές οργανώσεις και βιομηχανίες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Βέροιας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος  Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης μαζί με μέλη του συνδυασμού  «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Ειδικότερα ο κ. Καραπαναγιωτίδης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης  των συνεταιριστικών οργανώσεων και βιομηχανιών VENUS, ΑΛΜΕ, ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ και ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ. 

Στις συναντήσεις αυτές έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με τη φετινή παραγωγή ροδάκινου η οποία αναμένεται να είναι αρκετά καλή και συζητήθηκε η πορεία των εξαγωγών και η διακίνηση των νωπών φρούτων προς την αγορά της Ρωσίας. Συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευμάτων λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και τέθηκαν εναλλακτικές λύσεις.   

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Καραπαναγιωτίδη με το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη ζητήθηκε η συμπαράστασή του για την εξεύρεση λύσης, αν υπάρξει πρόβλημα,  προτείνοντας ως εναλλακτική λύση τη διακίνηση των εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το Νοβοροσίσκ. 

Στις  συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και βιομηχανιών ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι ο ίδιος ήταν πάντοτε δίπλα στους παραγωγούς, τους συνεταιριστές και τους αγρότες και ότι το ίδιο θα κάνει και ως Δήμαρχος Βέροιας στηρίζοντας τις εξαγωγές προϊόντων των συνεταιρισμών και των ιδιωτικών μονάδων της περιοχής μας με συνεχείς επαφές με φορείς άλλων κρατών, ανοίγοντας νέους δρόμους στο εμπόριο και την προώθηση των προϊόντων και συντονίζοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου, με στόχο την οικονομική  ανάπτυξη και την εδραίωση της περιοχής μας στο διεθνές εμπόριο και τις εξαγωγές.

Τόνισε ακόμη  την  αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων σε μόνιμη βάση για την προβολή του ροδάκινου και των τοπικών προϊόντων που παράγει η περιοχή μας, καθ’ ότι η Ημαθία καλύπτει το 40% της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας. Προς το σκοπό αυτό προτάθηκε και η πραγματοποίηση καμπάνιας έτσι ώστε τα μαγαζιά εστίασης να σερβίρουν κομπόστα και άλλα τοπικά προϊόντα σε επισκέπτες του δήμου μας.  

Έγινε επίσης συζήτηση για τη συντήρηση και τη λειτουργία των βιολογικών μονάδων των συνεταιρισμών και των βιομηχανιών και διαπιστώθηκε η ετοιμότητά τους εν όψει της έναρξης της νέας περιόδου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο