Η Κυριακή των Βαΐων στη Βέροια - Μνημονεύθηκαν οι 21 μαθητές (φώτο)Η Κυριακή των Βαΐων στη Βέροια - Μνημονεύθηκαν οι 21 μαθητές (φώτο)...

Στο ναό των Αγίων Αναργύρων της Βέροιας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής των Βαΐων 13 Απριλίου 2014, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ μετά τη Θ. Λειτουργία έψαλε μαζί με τους ιερείς και τους χορούς των ψαλτών τα εγκώμια των Βαΐων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στην εκκλησία, τόσο για να παρακολουθήσουν την Θ. Λειτουργία και να συμψάλλουν τα εγκώμια των Βαΐων (μοιράζεται κάθε χρόνο έντυπο σε όλους τους πιστούς με την εγκώμια), αλλά και για να πάρουν από το χέρι των ιερέων λίγα βάγια (δάφνες), τα οποία νωρίτερα ευλόγησε ο Μητροπολίτης.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μητροπολίτης, κατά την Μεγάλη Είσοδο, μνημόνευσε τα ονόματα των 21 μαθητών του λυκείου Μακροχωρίου, που σαν σήμερα, 11 χρόνια πριν, κόπηκε το νήμα της ζωής τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μάλιστα, ένας από τους διακόνους που λειτούργησαν μαζί με τον Μητροπολίτη, ο π. Μακάριος, ήταν ένας από τους μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο και κατάφερε να επιζήσει.


Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο