Καθάρισαν μονοπάτια στο Άλσος Παπάγου της Βέροιας



Καθάρισαν μονοπάτια στο Άλσος Παπάγου της Βέροιας...

Το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος-Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας προχώρησαν σε καθαρισμό των μονοπατιών του Άλσους Παπάγου την Κυριακή 13 Απριλίου 2014. Η ομάδα που συγκεντρώθηκε, ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. από το Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» και περιηγήθηκε έως τις 12:00 στις άγνωστες για τους περισσότερους Βεροιώτες ομορφιές του Άλσους Παπάγου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν όμορφο περίπατο στο φυσικό περιβάλλον του δάσους, που μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης σε μεταφέρει «χιλιόμετρα» μακριά από το θόρυβο και την ένταση της.

Στόχος των περιβαλλοντικών αυτών δράσεων, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα που είναι πολύ σημαντικό, είναι να στρέψει το ενδιαφέρον του Δήμου και των δημοτών σε αυτόν τον ανεκμετάλλευτο φυσικό πλούτο, που γερνά και υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο. Είναι ανάγκη να γίνει συστηματικός καθαρισμός από πεσμένους κορμούς και κλαδιά, απομάκρυνση των εκατοντάδων γηρασμένων πεύκων και κυπαρισσιών και αντικατάσταση τους με νέα φυλλοβόλα, που θα δώσουν χρώμα και φρεσκάδα στο Άλσος και θα πλουτίσουν τη χλωρίδα και πανίδα του.

Απαιτείται ένα μελετημένο σχέδιο μετατροπής του εγκαταλειμμένου Άλσους σε φυσικό εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία μας, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και τόπο αναψυχής και χαλάρωσης για όλους τους Βεροιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο