Μεγάλη κοσμοσυρροή στην ομιλία Τζιτζικώστα - Καλαϊτζίδη στη ΝάουσαΜεγάλη κοσμοσυρροή στην ομιλία Τζιτζικώστα - Καλαϊτζίδη στη Νάουσα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πάνω από 700 Ναουσαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με την «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα, το βράδυ του Σαββάτου 12 Απριλίου, στο «Κιόσκι» της Νάουσας, δημιουργώντας το αδιαχώρητο τόσο στην αίθουσα του δημοτικού περιπτέρου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του. 

Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού της «Αλληλεγγύης» κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Τον κ. Τζιτζικώστα προλόγισε ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού για την Ημαθία.

Ο κ. Καλαϊτζίδης στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Νάουσα, με κυριότερο την ανεργία, αλλά και στην απαξίωση που υφίσταται ως δήμος με το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσίων της, όπως η Δ.Ο.Υ και φυσικά έθιξε το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τους Ναουσαίους, την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου τους. Αφού χαρακτήρισε ως απόλυτη επιτυχημένη την θητεία του κ. Τζιτζικώστα στην θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι με ευθύνη της ΠΚΜ θα υπάρξει συντονισμός  των δράσεων για την επόμενη πενταετία, στον αγροτικό, τον  τουριστικό και τους άλλους παραγωγικούς τομείς της περιοχής, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη. «Οι συμπολίτες να νιώσουν ότι τώρα στα δύσκολα επιλέγουν το προσωπικό για την Περιφέρεια που θα σταθεί οργανωμένα κόντρα στις πτωχεύσεις, μεθοδικά στη δημιουργία του μέλλοντος, με ρεαλισμό για τις οικογένειές μας.Επιλέγουν πρόσωπα και επιτέλους όχι κόμματα. Επιλέγουν και το νόμιμο και το ηθικό. Επιλέγουν "Αλληλεγγύη" για την Κεντρική Μακεδονία» κατέληξε, καταχειροκροτούμενος ο κ. Καλαϊτζίδης. 

Ακολουθεί η ομιλία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

«Κύριε Περιφερειάρχα,
Κυρίες και Κύριοι, εκπρόσωποι των φορέων και υπηρεσιών
Φίλες και φίλοι,


Οι ηρωικοί πολίτες της Νάουσας που σήμερα μας φιλοξενούν, είναι ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Ελλάδας των προβλημάτων:

•             ανεργία στο κατακόρυφο,
•             στασιμότητα εμπορίου,
•             μετανάστευση των παιδιών μας,
•             κρίση στις αξίες και στα θεσμικά πρόσωπα.
•             Απογοήτευση και κατάθλιψη.

Τι περιμένει λοιπόν η κοινωνία από έναν ενεργό πολίτη, από τα υπεύθυνα δημόσια πρόσωπα, από τους πολιτικούς της δημιουργίας; Τώρα στα δύσκολα να βγουν μπροστά, να εμπνευστούν λύσεις, να εμπνεύσουν ελπίδα, να συσπειρώσουν σε πνεύμα αλληλεγγύης το λαό. Να χαράξουν το αύριο με τόλμη και θράσος απέναντι στον τραπεζίτη, με γενναιότητα μπρος στους εθνικούς κινδύνους. Ασυμβίβαστοι, ανατρέποντας πρακτικές, δίνοντας το μαχητικό παράδειγμα στους νέους. Στο δικό σας ενωτικό παράδειγμα κ. Περιφερειάρχα ερχόμαστε σήμερα να συμπορευτούμε. Στο κάλεσμα ενός νέου ανθρώπου ανταποκριθήκαμε μια ομάδα άξιων στελεχών από την Ημαθία, για την Ημαθία. Η θητεία σας στο στρατηγικό ρόλο του "Μικρού Πρωθυπουργού" της Βόρειας Ελλάδας αξιολογήθηκε ως απολύτως επιτυχημένη. Η στάση σας απέναντι στο μουχλιασμένο κομματισμό εκτιμήθηκε για την ανδρεία που δείξατε. Η Νάουσα καλωσορίζει το πολιτικό σθένος που διαβάσαμε στο πρόσωπό σας και σας στηρίζει. Η Νάουσα των χιλίων προβλημάτων. Πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας ειδικά στα παιδιά μας. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η ίδια η πόλη ως κοινωνικός ιστός απαξιώθηκε, η Εφορία έκλεισε, το Νοσοκομείο υποτιμήθηκε, σε λίγο δεν θα υπάρχει δημόσια υπηρεσία. Η ευθύνη της Περιφέρειας για να συντονίσει το τουριστικό ρεύμα, για να αναδείξει ουσιαστικά τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς μας και να εκπέμψει σήμα πολιτισμού με τα θαυμάσια διατηρημένα δρώμενα, αυτή η ευθύνη λοιπόν, είναι γιγάντια, είναι παρούσα και είναι κατεπείγουσα. Από το χιονοδρομικό των Πηγαδιών μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα μας φέρει πιο κοντά στα γεγονότα. Η κοινωνική Ευρώπη που πιστέψαμε, με τη δική σας ηγεσία στην Περιφέρεια, δεν δικαιούται πια να λησμονεί ούτε τη Νάουσα ούτε την Ημαθία.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Είμαστε μαζί σας. Όμως να ξέρετε, είμαστε ένα μαχητικό σύνολο υποψηφίων που θα διεκδικήσουμε σθεναρά όσα δικαιούμαστε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαστε μια ενωτική παράταξη πολιτικών έτοιμοι για την ιστορική πρόκληση, ένας  συνδυασμός πείρας και ενθουσιασμού.
Ο επιχειρηματίας Σταύρος Γιανναβαρτζής,
η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Καρατζιούλα,
ο δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Μεσσαλάς,
ο δάσκαλος Γιάννης Μουταφίδης,
ο φιλόλογος Συμεών Πουλασουχίδης,
ο συνεταιριστικός υπάλληλος Θεόφιλος Τελληγιανίδης,
ο συνταξιούχος τραπεζικός Χρήστος Τσιούντας

Είναι όλοι τους προσωπικότητες που έρχονται στον εκλογικό αγώνα με τη φιλοδοξία του νικητή αλλά και με το πείσμα του κτίστη. Έρχονται με το αγνό όραμα αναγέννησης του τόπου αλλά και την ακούραστη πίστη πως τα περιβόητα "κονδύλια" από μόνα τους δεν αρκούν. Χρειάζεται ψυχή στο σχέδιο, απαιτείται η ακεραιότητα του ανθρώπινου παράγοντα, ο σύγχρονος κόσμος προς τον οποίο τρέχουμε θα αποδειχθεί εφιάλτης αν δεν κρατήσουμε τις αξίες μας, τους θεσμούς μας. Τον τρόπο των Ελλήνων, των Ναουσαίων!

Κύριε Περιφερειάρχα,
Σας στηρίζουμε, με τα όπλα του ο καθένας. Άλλος με την εμπειρία του, άλλος με την επιστήμη του, άλλος με το δημιουργικό του δαιμόνιο, συμπληρώνουμε ένα σύνολο με όρεξη και φαντασία μπροστά στο καθήκον. Πορευόμαστε στην Αλήθεια, δημιουργούμε Ευκαιρίες, διεκδικούμε Αξιοκρατία. Ενωμένοι θα πετύχουμε όσα αξιώνουν οι πολίτες, διαφάνεια και φιλότιμο, υγεία στις δημόσιες συμπεριφορές, αισιοδοξία στο φρόνημα, πίστη στο Σκοπό. Οι συμπολίτες να νιώσουν ότι τώρα στα δύσκολα επιλέγουν το προσωπικό για την Περιφέρεια που θα σταθεί οργανωμένα κόντρα στις πτωχεύσεις, μεθοδικά στη δημιουργία του μέλλοντος, με ρεαλισμό για τις οικογένειές μας.
Επιλέγουν πρόσωπα και επιτέλους όχι κόμματα.
Επιλέγουν και το νόμιμο και το ηθικό.
Επιλέγουν "Αλληλεγγύη" για την Κεντρική Μακεδονία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο