Πανηγύρισε την Ζωοδόχο Πηγή η Μονή Παναγίας Δοβρά



Πανηγύρισε την Ζωοδόχο Πηγή η Μονή Παναγίας Δοβρά...

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου το απόγευμα τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, που αποτελεί και την κυρία πανήγυρη της Μονής.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σαμαρείας κ. Αμβρόσιος, συγχοροστατήσαντος και του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος. Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτυπώσεις της Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη και στην ταυτοποίησή τους στην Καινή Διαθήκη. 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Βεροίας, κατόπιν αναθέσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τέλεσε την εις άρχοντα Δικαιοφύλακα της ΜΧΕ χειροθεσία του κ. Ευαγγέλου Ζαχαρή, Εισσαγγελέα Εφετών.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το πρωί, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, πανηγύρισε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά. Τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σαμαρείας κ. Αμβροσίου και συλλειτουργήσαντος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, κατά το έθος, τελέστηκε στη Φιάλη της Μονής στο περιστύλιο του προαύλιου χώρου  αγιασμός.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο