Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Όλα είναι θέμα Παιδείας" του Ευρ. Στυλιανίδη στη ΒέροιαΠαρουσιάστηκε το βιβλίο "Όλα είναι θέμα Παιδείας" του Ευρ. Στυλιανίδη στη Βέροια...

Το βιβλίο του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη "Όλα είναι θέμα Παιδείας" παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα, του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θόδωρου Καράογλου, βουλευτών και πολλών φίλων του  κ. Στυλιανίδη.

Για το βιβλίο μίλησε ο σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας - Διδάκτωρ Α.Π.Θ Φώτης Κουτσουπιάς και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης συντόνιζε ο Φιλόλογος- Ιστορικός MSc Διεθνών Σπουδών  Κωνσταντίνος Μακρίδης.

Το βιβλίο του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μίνωας", διατέθηκε δωρεάν προς όλους όσους παραβρέθηκαν στην βιβλιοπαρουσίαση, ενώ την εκδήλωση διοργάνωσε η Π.Ε. Ημαθίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: «Τι μέλλει γενέσθαι;». 
Η απάντηση είναι σαφής«Όλα Είναι Θέμα Παιδείας»

«Η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας στη γενιά που έρχεται είναι ο μόνος τρόπος για να μεταβάλουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες και να οριοθετήσουμε εκ νέου ένα όραμα για τον σύγχρονο ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζει στο βιβλίο του μια ολοκληρωμένη στρατηγική που διαχωρίζει την παιδεία απ’ την εκπαίδευση και μεταρρυθμίζει όχι αλλάζοντας τους νόμους, αλλά αλλάζοντας κυρίως τα πράγματα μέσα απ΄ την εφαρμογή τους.

Ένας μόνο δρόμος υπάρχει- κι αυτό είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο- για να τονώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να ενισχύσουμε τις ρίζες που μας ενώνουν με τον πολιτισμό και την ιστορία μας και να βρούμε τους κώδικες να διαβάσουμε γρήγορα και σωστά το μέλλον: μια Σύγχρονη Ελληνοευρωπαϊκή Παιδεία αξιών.

Η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση, ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και στην οικονομία της γνώσης. Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο. Συνδυάζεται με αξίες, ιδανικά, κανόνες, συμπεριφορές και νοοτροπίες. Κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μια αλλιώτικη κοινωνία. Δημιουργεί μια σύγχρονη εθνική συνείδηση. Αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού. Απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του νέου Έλληνα. Συνδυάζει το ιδανικό με το ρεαλιστικό και ανατρέπει στενόμυαλες λογικές εξεγείροντας τις δημιουργικές φιλοδοξίες μέσα από την άμιλλα.

Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα. Ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας, να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας αλλάζοντας τον εαυτό μας.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο