Σηκώνουν τα... μανίκια και καθαρίζουν εθελοντικά τον Δ. Αλεξάνδρειας!Σηκώνουν τα... μανίκια και καθαρίζουν εθελοντικά τον Δ. Αλεξάνδρειας!

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα του Δήμου, το τοπικό σύστημα Προσκόπων, το παραγωγικό εργαστήριο “Τα παιδιά της Άνοιξης” και λοιπούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και Τοπικούς Φορείς, θα συμμετάσχει στην καμπάνια “Let's Do it Greece 2013”.

Ο θεσμός “Let's Do it Greece” που διοργανώνεται με επιτυχία για τρίτη πλέον χρονιά στην Ελλάδα το 2013, έχει ως όραμα, μέσα από τη συνεργασία, την αυτοοργάνωση και τις δράσεις, να υιοθετήσει και να διαδώσει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ιδιαίτερα οι νέοι.

Μεταξύ των στόχων του θεσμού αυτού είναι οι εξής:
  • Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας
  • Η ενεργός συμβολή στη διάδοση του Εθελοντισμού στην Ελλάδα και μετάδοση του μηνύματος της χαράς της συμμετοχής σε δράσεις που ενώνουν και υπηρετούν το κοινό καλό και την πρόοδο
  • Η δημιουργία δικτύου ενεργών πολιτών για τη διαρκή ανταλλαγή απόψεων και ιδεών
  • Η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υιοθεσιών τοποθεσιών από εθελοντικές οργανώσεις, σχολεία και λοιπούς φορείς
  • Η προώθηση του μηνύματος της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων (μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω) με ταυτόχρονη ανάδειξη των εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης
  • Η ανάδειξη καλών πρακτικών για την επίτευξη των στόχων με ευρηματικότητα και πρωτοτυπία

Η οργάνωση της εκστρατείας και όλων των προγραμμάτων και των δράσεων που την πλαισιώνουν, βασίζεται στον εθελοντισμό, στην ισοτιμία, στην ομαδική προσφορά, στην ανιδιοτέλεια, στη σεμνότητα και στη συνεργασία. Το “Let's Do It Greece” αποτελεί μία καθαρά εθελοντική προσπάθεια, δεν υπάρχουν χορηγοί, αλλά υποστηρικτές του οράματος του “Let's Do it Greece 2014”.
Στα πλαίσια της συμμετοχής αυτής, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει προσπάθεια καθαρισμού ευαίσθητων περιοχών την Κυριακή 06 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως και τις δύο το μεσημέρι.
Οι τόποι συνάντησης και οργάνωσης των εθελοντών είναι τα πρώην Δημαρχεία Αλεξάνδρειας, Μελίκης και Πλατέος, ενώ οι δράσεις καθαρισμού θα περιλαμβάνουν: 

Στην περιοχή της Αλεξάνδρειας:
την έξοδο προς Νησέλι. 

Στην περιοχή του Πλατέος:
την πλατεία Αγίου Αρσενίου και 
την πλατεία Μακεδονίας (πρώην Ηρώων Πολυτεχνείου)

Στην περιοχή των Αντιγονιδών:
περιοχή πρώην σιδηροδρομικού σταθμού Ξεχασμένης

Στην περιοχή της Μελίκης:
περιοχή Κρασοπούλι
Γήπεδο Μελίκης (& κλειστό Γυμναστήριο)
περιοχή Αγίου Αθανασίου
Αγία Τριάδα

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι φορείς και πολίτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την αρμόδια Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας στα τηλέφωνα: 23333-50147 & 148.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο