Στις εκδηλώσεις της 192ης επετείου του Ολοκαυτώματος Νάουσας ο Κ. ΚαλαϊτζίδηςΣτις εκδηλώσεις της 192ης επετείου του Ολοκαυτώματος Νάουσας  ο Κ. Καλαϊτζίδης... 

Στις εκδηλώσεις για την 192η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και του εορτασμού  των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων της πόλης βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και  υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με την «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Απριλίου παρακολούθησε τον πολυαρχιερατικό εσπερινό στην μνήμη των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Νάουσας. 


Την Κυριακή του Θωμά, ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλης της Νάουσας από τους Τούρκους, τον Απρίλιο του 1822, ο κ.Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους παρακολούθησε την πολυαρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νάουσα και κατόπιν μετέβη στους «Στουμπάνους», όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες Ναουσαίους και τις 13 ηρωίδες Ναουσαίες, οι οποίες προτίμησαν τον θάνατο, πέφτοντας στο βάραθρο της Αράπιτσας, από την ατίμωση τους από τους Τούρκους.

«Ο εορτασμός της 192ης επετείου της ηρωικής πόλης της Νάουσας έχει διπλή σημασία για το Έθνος μας και συμβολίζει την συνεχή πορεία Ορθοδοξίας και Ελληνισμού στα πέρατα των αιώνων. Τιμούμε σήμερα τους δυο χιλιάδες και πλέον Νεομάρτυρες, άνδρες και γυναίκες, που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν και εσφάγησαν από τους Τούρκους, ποτίζοντας με το αίμα τους το δένδρο του Χριστού και της Πατρίδας. Τιμούμε και όλους τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά της Νάουσας, που έπεσαν προασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια της φυλής μας, μαχόμενοι μέχρι τον τελευταίο, σε κάθε γωνιά της πόλης. Η θυσία των προγόνων μας παραμένει διαχρονικά σταθερή, δίνοντας το μήνυμα σε εμάς τους νεότερους να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για την Ορθοδοξία, την Πατρίδα, τα Ήθη και τα Έθιμα μας. Οφείλει η Ελληνική Πολιτεία να επανορθώσει αναφορικά με την οφειλόμενη τιμή προς τη Νάουσα και να εφαρμόζει το διάταγμα του 1955, το οποίο προβλέπει την έλευση του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών στον εορτασμό του Ολοκαυτώματος. Δέσμευση μου είναι ότι με την εκλογή μου ως  στην θέση του αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας αυτός ο εορτασμός θα καταστεί κέντρο  του προβλεπόμενου ενδιαφέροντος και  αρμόζουσας τιμής, για τους Αγίους Νεομάρτυρες και Ηρωικούς Εθνομάρτυρες μας» τόνισε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Καλαϊτζίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο