Τα νέα του Ν.Α.Σ. ΗμαθίαςΤα νέα του Ν.Α.Σ. Ημαθίας...

Για άλλη μια φορά οι έφηβοι του ΝΑΣΗ έδωσαν το "παρών" στη β' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης που διεξήχθη στις 28-30 Μαρτίου 2014 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια η ομάδα της πόλης μας πέτυχε μια πολύ καλή εμφάνιση, αποσπώντας θετικά μόνο σχόλια τόσο από τα μέλη του συλλόγου όσο και από τις αντίπαλες ομάδες. Παρά το τελικό αποτέλεσμα και το γεγονός οτι δεν κατάφεραν να περάσουν στην τρίτη και τελική φάση τονίζεται ότι οι στόχοι της ομάδας έχουν επιτευχθεί αφού απέδειξε ότι μπορεί και έχει τις δυνατότητες να στέκεται και να διεκδικεί απέναντι σε ομάδες που έχουν χρόνια εμπειρίας στον υγρό στίβο.

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ αξίζει στον προπονητή κ. Γιάννη Παπαγιαννάκη, σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν: Νικολόπουλος Δ. Παπαδόπουλος Κ. Σκουτέλης Κ. Σαρρηκυριακίδης Α. Τορλακίδης Λ. Κελεμπεκίδης Φ. Κελεμπεκίδης Γ. Μπέκας Α. Ιωαννιδης Σ. Ραφαηλίδης Δ. Δεμένεγας Θ. Γαβριηλίδης Κ. Ουζονίδης Γ. Ουζουνίδης Χ. Κουτσαντάς Γ. , καθώς και στο ΔΣ για την υποστήριξη του.

Η έφορος του τμήματος
Παντοζοπούλου ΚατερίναΣυμμετοχή του ΝΑΣΗ στην ΓΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Το "παρών" έδωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Ημαθίας δια του προέδρου του κου Καλφόπουλου Ιωάννη, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε), που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στην Αθήνα (παρευρέθηκαν 108 αντιπρόσωποι σωματείων από όλη την Ελλάδα). 

Στην παραπάνω συνέλευση εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το 2013,η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και η απαλλαγή του Δ.Σ της ΚΟΕ από κάθε ευθύνη. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε κος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στην ομιλία του, παρουσίασε συνοπτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στα  6 αθλήματα της Ομοσπονδίας, η οποία παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες και την περιορισμένη χρηματοδότηση κατάφερε και το 2013 να πρωταγωνιστήσει στον Ελληνικό Αθλητισμό κατακτώντας το 35% των συνολικών μεταλλίων του. 

Αναϕέρθηκε στο τεράστιο ζήτημα που θα προκύψει μετά τις 30 Ιουνίου 2014, με τις αδειοδοτήσεις των Κολυμβητηρίων που μέχρι τότε έχουν προσωρινή άδεια και ότι από συνολικά 70 κολυμβητήρια, νόμιμη άδεια μετά τις 30 Ιουνίου θα έχουν : Έξι (6) στην Αθήνα, ένα (1) στα Γιάννενα, ένα (1) στη Σύρο, τέσσερα (4) στη Θεσσαλία και δύο (2) στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης μίλησε  για την άδικη και αναξιοκρατική χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση διαδικασία έγκρισης των επιχορηγήσεων της Πολιτείας, η οποία με οριζόντιες περικοπές, τις περικόπτει κατά 50% για το 2014 και ότι η επιχορήγηση της ΚΟΕ θα ανέλθει σε 1.350.000 ευρώ, μόλις το 15% σε σχέση με το 2009. Για να μπορεί ένα σωματείο να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις απαιτείται πλέον να λειτουργεί σαν μια επιχείρηση με θετικό ισοζύγιο - σε αντίθετη περίπτωση οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες κ οι δράσεις του περιορισμένες.

Αναϕέρθηκε στο ότι η ΚΟΕ είναι από τις ελάχιστες Ομοσπονδίες που δεν χρωστάνε, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο και δεν το γνωρίζει. «Μέχρι τώρα τα καταϕέραμε αλλά από εδώ και πέρα δεν ξέρω, δεν εγγυώμαι τίποτα.......... νομίζω ότι το περσινό ήταν και το όριο μας » είπε χαρακτηριστικά!!! Αναρωτήθηκε τι μέλλον μπορεί να υπάρχει στα αθλήματα του υγρού στίβου όταν «ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, βγάζει σπυράκια με τον Αθλητισμό και δηλώνει άγνοια για το ποια είναι και τι κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ακόμη και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει η ΔΟΕ στην ΕΟΕ για τον Ελληνικό Αθλητισμό, πάνε 4 μήνες τώρα και δεν αποϕασίζουν πως θα λυθεί το πρόβλημα δηλαδή  ένα ΝΠΔΔ όπως είναι η ΕΟΕ να το δώσει στις Ομοσπονδίες που είναι ΝΠΙΔ »

Για τις 21 Εθνικές ομάδες έχουμε 10 ομοσπονδιακούς προπονητές τόνισε ..Έχουμε λιγότερους από όσους χρειαζόμαστε υπαλλήλους, μειώσαμε τις διοικητικές δαπάνες για το 2013 κατά 12%. Βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι τη χρονιά και βλέπουμε ότι δεν βγαίνει με τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναϕέρθηκε στην επικείμενη μετακόμιση των γραϕείων της Ομοσπονδίας η οποία πλέον των όλων προβλημάτων της, αντιμετωπίζει και την «έξωση» και ευχαρίστησε την Ε.Π.Ο και προσωπικά τον πρόεδρο αυτής για την παραχώρηση των παλαιών γραϕείων της, επί της Συγγρού έναντι συμβολικού τιμήματος.  Στο τέλος αναϕέρθηκε και επί προσωπικού όπως είπε, σχετικά με τη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του από 11 πρώην διεθνείς πολίστες, για δήθεν μη καταβολή χρημάτων ως οδοιπορικών «μετά από προϕορική συμϕωνία». «Όλοι αυτοί είναι παιδιά μου. Τα μεγάλωσα όλα αυτά τα χρόνια. Εμένα ασκούσαν κριτική μέσα στην ΚΟΕ συνεργάτες μου, για την άνιση μεταχείριση υπέρ του πόλο. Αυτοί λοιπόν μήνυσαν αποκλειστικά εμένα και όχι το σύνολο της διοίκησης και των 21 μελών της, γιατί προϕανώς εγώ είμαι ο στόχος . Όϕειλα να τα πω αυτά στη Γενική Συνέλευση, ενώπιον της οποίας και δεσμεύομαι. Είμαι από 18 χρονών στο χώρο της πισίνας, έχω 37 χρόνια μάχιμης δικηγορίας και καμία έμμισθη σχέση με το Δημόσιο. Η απάντηση που παίρνουν, με τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν κατατεθεί αρμοδίως, είναι συντριπτική. Όμως είμαι υποχρεωμένος πλέον να προσϕύγω και εγώ πλέον σε μηνύσεις και αγωγές. Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Όσον αφορά δε εκείνους που είναι πίσω από τέτοιες διαδικασίες, ένα θα πω. Με αυτά που κάνουν, μας πεισμώνουν περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό εσόδων κ εξόδων της Κ.Ο.Ε της χρήσης του έτους 2014 καθώς και την τροποποίηση άρθρων του πειθαρχικού κανονισμού της.

Το ΔΣ του Ν.Α.Σ.Η συμμερίζεται απόλυτα τις επισημάνσεις της ομοσπονδίας και του προέδρου της,  αναφέροντας επιπρόσθετα ότι η προσπάθεια του κάθε συλλόγου για την επιβίωση του, αρχικά πρέπει να είναι συλλογική και συνεχής και να διακατέχεται από σύμπνοια και πνεύμα αθλητικού ιδεώδους ανάμεσα στα μέλη του.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο