Βέροια: Συγκεντρώνουν τηγανέλαια και τα κάνουν βιοκαύσιμα...Βέροια: Συγκεντρώνουν τηγανέλαια και τα κάνουν βιοκαύσιμα...

Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιούν συγκέντρωση χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων), μέσω των σχολικών μονάδων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βέροιας με απώτερο σκοπό την προστασία και την  αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την προστασία των υδάτινων πόρων, καθώς επίσης θα αποτελέσει, για το δήμο μας, ενσωμάτωση και εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδιασμού σχετικά με την ανακύκλωση. 

Καλούμε επίσης οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο (σύλλογο, ιδιώτη ή εταιρία) που θέλει να συμμετέχει στην παραπάνω δράση να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με τους παραπάνω φορείς. 

Τα συγκεντρωμένα βρώσιμα έλαια θα παραδίδονται στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο έχει υπογραφθεί προγραμματική σύμβαση μετά από ενέργειες του κ.Μαυροκεφαλίδη, Αντιδημάρχου Παιδείας - Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού και του κ.Παπαδόπουλου, Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και την πολύτιμη συμβολή του κ. Κάρμαλη, επιστημονικού υπεύθυνου του έργου από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. 

Το αρμόδιο εργαστήριο του τμήματος Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι. θα μετατρέπει την παραλαμβανόμενη ποσότητα σε βιοκαύσιμο με την προβλεπόμενη διαδικασία (μετεστερεοποίηση) και ο Δήμος θα παραλαμβάνει το 51% της παραγόμενης ποσότητας βιοκαύσιμου. Το παραγόμενο καύσιμο θα υποβάλλεται στις απαραίτητες μετρήσεις για την πιστοποίηση των προδιαγραφών καυσίμου που θέτουν οι εθνικές και κοινοτικές οδηγίες και στην συνέχεια ο Δήμος Βέροιας θα είναι υπεύθυνος για τη αναλογική διάθεσή αυτού στα δημοτικά κτήρια(σχολεία κ.α.) ως καύσιμο θέρμανσης. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο