Οριστικά εκτός εκλογικής μάχης ο Χρ. ΣκουμπόπουλοςΟριστικά εκτός εκλογικής μάχης ο Χρ. Σκουμπόπουλος...

Δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο Χρήστος Σκουμπόπουλος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, αναφορικά με τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού του, με το σκεπτικό ότι ο χρόνος που υποβλήθηκε δεν είναι ο ορθός και θα έπρεπε να υποβληθεί μετά τις εκλογές.

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής:

"Με την υπ’ αριθμ. 43/2014 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, η οποία δημοσιεύθηκε στις 13.30 της 16ης – 5 – 2014, απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η ένσταση του Συνδυασμού μας κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας με την οποία ο συνδυασμός μας δεν ανακηρύχθηκε για συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Βέροιας της 18ης / 5 / 2014.

Με την προαναφερόμενη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας κρίθηκε ότι κατά το παρόν στάδιο της εκλογικής διαδικασίας και κατά μόνης της απόφασης ανακήρυξης των υποψηφίων συνδυασμών και συμβούλων δεν προβλέπεται η άσκηση κανενός ένδικου βοηθήματος. Μόνη τέτοια δυνατότητα κατά την ίδια απόφαση προβλέπεται ως προς την προσβολή δι’ ενστάσεως της απόφασης ανακήρυξης των επιτυχόντων συνδυασμών κατά της οποίας δύνανται να προβληθούν και πλημμέλειες της απόφασης ανακήρυξης.

Δυστυχώς, με την ανωτέρω απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας διατηρείται η αναστάτωση 109 υποψηφίων, των οικογενειών τους και του εκλογικού σώματος, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω το κύρος της όλης εκλογικής διαδικασίας, μετατιθέμενου του ελέγχου της νομιμότητος και βασιμότητος της απόφασης ανακήρυξης των υποψηφίων μετά την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και με ενδεχόμενο ανατροπής αυτών.

Η δογματική προσήλωση στο αλλοπρόσαλλο και ασαφές «γράμμα» του καλλικρατικού κατασκευάσματος δεν επιτρέπει στον πανέτοιμο συνδυασμό μας να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου.
Ένας καθ’ όλα νόμιμος συνδυασμός 109 πανάξιων συμπολιτών τίθεται εκτός της εκλογικής μάχης, όχι με την ψήφο του λαού, αλλά εξ αιτίας μιας στρεβλής και στείρας ερμηνευτικής εκδοχής, που γαντζώνεται στην ρευστότητα και την πασίδηλη προχειρότητα της καλλικρατικής νομοθεσίας.

Ευχαριστούμε τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που αγκάλιασαν την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, και με πολλούς τρόπους εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στην κοινή μας προσπάθεια.

Ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους, που άντεξαν σε ποικίλες πιέσεις, και στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά μας, με μοναδική φιλοδοξία την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και στο Δήμο μας.

Αυτή η προσφορά αποτελεί για μας στάση και οδηγό ζωής, πυξίδα κοινωνικής και ιδιαίτερα δημοτικής δράσης.  Και επειδή η συμμετοχή σε μια εκλογική διαδικασία ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός για κανένα μας, μ’ αυτή την πυξίδα θα συνεχίσουμε την πορεία μας κάτω απ’ τα αστέρια της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ.  Τα αστέρια της πίστης, της ελπίδας, της σοφίας, της αγάπης για τον τόπο μας, και του πάντα ζωντανού οράματός μας για ένα καλύτερο αύριο."

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Στάθηκε στο ύψος της πάλι η δικαιοσύνη*. Είμαι δε απολύτως βέβαιος ότι όποιος συνδυασμός και να είχε τις ίδιες "πλημμέλειες", θα ετύγχανε ακριβώς της ίδιας αντιμετώπισης, από την αρχή ως σήμερα. Έτσι γίνεται σε όλες τις δημοκρατίες, π.χ. Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Λιβύη κ.λπ..


    *1,05μ. με τα χέρια στην ανάταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο