Τίμησαν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων στον ΜΑΣ "Η Καλλιθέα"Τίμησαν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων στον ΜΑΣ "Η Καλλιθέα"...

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 19 Μαίου η εκδήλωση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα γραφεία του Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» με ομιλητή τον κύριο Δημήτρη Καρασάββα, δημοσιογράφο. 

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα αίτια και στους υπεύθυνους που οδήγησαν στον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου και της Μ.Ασίας, όσο και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αναφέρθηκε επίσης στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του Πόντου. Το δράμα και το μεγαλείο των Ποντίων συγκινούν την ψυχή μας και καθοδηγούν την σκέψη μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πολλοί φίλοι, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ιδιαίτερα όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κο Δημήτρη Καρασάββα για τον ουσιαστικό και μεστό λόγο του, όπως αρμόζει για την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν ποντιακά εδέσματα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο