Δ. Βέροιας: Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015


Eιδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Κυριακή (30/11), από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, για την έγκριση ή μη τεχνικού προγράμματος 2015 Δήμου Βέροιας, και για την ψήφιση ή μη του Προϋπολογισμού, για το έτος 2015.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ενέκρινε τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με την τοποθέτηση των υπηρεσιακών παραγόντων, το σχέδιο που κατατέθηκε είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, με το ύψος του προϋπολογισμού να φτάνει τα 50.500.000 ευρώ.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έκαναν ερωτήσεις στους υπηρεσιακούς παράγοντες -κ. Γεωργιάδου και κ. Τεγούση- ώστε να τους διευκρινιστούν καλύτερα κάποια σημεία του προϋπολογισμού και του Tεχνικού Προγράμματος.

Ρωτήθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων για την έγκριση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος; Γιατί μπήκε στον προϋπολογισμό η γέφυρα Κούσιου, αφού έχει γίνει χρηματική δωρεά; Ποιά από τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα υπήρχαν και σε αυτό του 2013; Για ποιό λόγο ο προϋπολογισμός θέτεται μετά από την 15η Νοεμβρίου; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε: "Ο προϋπολογισμός είναι ό,τι πιο σημαντικό σε ένα δήμο. Αφού τα έσοδα είναι μειωμένα, προσδοκούμε έσοδα από το ΕΣΠΑ. Γι' αυτόν το λόγο οι συνεργάτες του Δημάρχου θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να ενημερώνονται για να εντάσσουν άμεσα έργα του δήμου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα." "Πρέπει να κάνουμε νοικοκύρεμα παντού. Είναι το μόνο που μας σώζει. Υπάρχουν ευκαιρίες", υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως αναγκαίο.

Ο κ. Μπέκης, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, "όχι γιατί αμφισβητούμε τα στοιχεία, αλλά γιατί κινούμαστε σε μια διαφορετική πολιτική αντίληψη," εξήγησε. "Δε δεχόμαστε αυτήν την επιτήρηση, σε σχέση με το τι πρέπει να ξοδέψουμε και που. Επίσης, λείπει η συμμετοχή των πολιτών, στο σχεδιασμό του προϋπολογισμού και τέλος υπάρχει έλλειψη της κοινωνικής πλευράς του προϋπολογισμού, γιατί τα χρήματα είναι ελάχιστα," υπογράμμισε. 

Ο κ. Μαρκούλης, με τη σειρά του, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, καθώς όπως τόνισε υπάρχουν πολλές ελλείψεις και είναι τυπικά εσφαλμένος. Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διαχείριση του χρόνου των ομιλητών. "Η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού, είναι από τις πιο κορυφαίες διαδικασίες και θα πρέπει να υπάρχει μια άλλη διαχείριση του χρόνου των ομιλητών", τόνισε.

Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού, ακολούθησε και ο κ. Μελιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο ακολουθεί μια αντιλαϊκή πολιτική. Ενώ συνέχισε, λέγοντας: "Προσπαθεί να συγκαλυφθεί ότι είναι μέρος του μνημονίου. Είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, ενώ το σχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει 70% συνεχιζόμενα έργα και μόνο το 30% είναι νέα έργα, τα οποία δε γνωρίζουμε αν θα υλοποιηθούν ποτέ", κατέληξε. 

Ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι τα χρήματα δε φτάνουν, ούτε για τα απαραίτητα. "Είναι μονόδρομος για μας να κυνηγήσουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα", υπογράμμισε και συνέχισε: "Καταθέσαμε τρεις προτάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν Παιδικές χαρές στα χωριά, Αγωγό άρδευσης στα Παλατίτσια και οδοποιία στα Ριζώματα."





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο