Δραστικά μέτρα για ετοιμόρροπα της Βέροιας


Δραστικά μέτρα επιχειρεί να πάρει ο Δήμος Βέροιας για τα ετοιμόρροπα κτίσματα που βρίσκονται διάσπαρτα παντού στο διατηρητέο κομμάτι της πόλης. Η μέχρι τώρα πρακτική όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις, αντίθετα προκάλεσε μια σειρά από προβλήματα, αλλά και σοβαρότατους κινδύνους.

Τελευταίο χρονικά περιστατικό αυτό που συνέβη τη νύχτα της 30ης Οκτωβρίου 2014 όταν ένα ερειπωμένο κτίσμα κατέρρευσε με πάταγο προκαλώντας τρόμο στους περιοίκους, αλλά και επιφωνήματα ανακούφισης, καθώς φαντάζεται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί αν η κατάρρευση γινόταν ημέρα και περνούσαν άνθρωποι από εκεί  (Βλέπε: Βέροια: Κατέρρευσε ερειπωμένο κτίσμα - Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα!!!).

Το κτίσμα αυτό είχε κριθεί διατηρητέο, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να το πειράξει κανείς. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να φροντίσει για τη συντήρησή του ο ιδιοκτήτης... Αλλά ποιος ιδιοκτήτης θα πληρώσει ένα σωρό λεφτά για να συντηρήσει ένα ερείπιο;

Έτσι με αυτή τη λογική η κατάσταση συνεχιζόταν με άμεσο κίνδυνο για περαστικούς και περίοικους...

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Σιδηρόπουλος, αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των περιπτώσεων.

Για τα κτίσματα που κρίθηκαν προς κατεδάφιση, σε περίπτωση που δεν τα κατεδαφίσει η ιδιοκτήτης, θα τα κατεδαφίζει ο Δήμος και θα στέλνει τον... λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.

Όσο για τα κτήρια που κρίνονται διατηρητέα, σε περίπτωση που κρίνονται επικίνδυνα, ο Δήμος θα διαβιβάζει την έκθεση της υπηρεσίας στην εισαγγελία, ώστε αυτοί που τα κρίνουν διατηρητέα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρούνε τρόπο να τα συντηρήσουν ώστε να μην αποτελούν πηγή κινδύνου.

Πηγή: verianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο