Ημαθιώτες φορτηγατζίδες στο φλεγόμενο Norman AtlanticΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (9:01 μ.μ.)

Τουλάχιστον τρεις οδηγοί από την Ημαθία είναι μεταξύ των επιβαινόντων στο επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, που φλέγεται από τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αδριατική. 

Ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες του InVeria.gr, ονομάζεται Μάριος και οδηγεί νταλίκα του Θωμά Τζίμπουλα. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του και είναι σε συνεχή επικοινωνία με το αφεντικό του. Μάλιστα, βοήθησε στην απομάκρυνση των επιβατών από το πλοίο, με ελικόπτερα.

Στο πλοίο ήταν και οδηγός από την Αλεξάνδρεια Δημήτρης Ταμπάκης και ο γιος του Ραφαήλ Ταμπάκης, μίλησε στο Mega, από την Ηγουμενίτσα όπου πήγε μόλις πληροφορήθηκε από τον ίδιο τον πατέρα του για την φωτιά, στις 8.30 το πρωί. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που επικοινώνησαν μετά την πυρκαγιά στο πλοίο και η αγωνία των οικείων τους είναι μεγάλη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλοίο υπάρχει ακόμη ένας οδηγός, από το Κοπανό Νάουσας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 478 άτομα, 422 επιβάτες και 56 μέλη του πληρώματος (δείτε όλα τα ονόματα). Από αυτούς, οι 165 έχουν μεταφερθεί και είναι ασφαλείς σε παραπλέοντα πλοία ή στη στεριά, ενώ υπάρχει ένας νεκρός, ο Γεώργιος Δούλης, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί με τη σύζυγό του στη "γλίστρα" του πλοίου με τη γυναίκα του, η οποία μεταφέρθηκε σώα και βρίσκεται στην Ιταλία.

Δείτε βίντεο πάνω από πλοίο:Επιμέλεια: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο