Τι αλλάζει στη ρύθμιση των 100 δόσεων μετά τις πιέσεις της Τρόικα


Μετά τις αλλεπάλληλες πιέσεις της τρόικα για αλλαγές και αυστηροποίηση των κριτηρίων για την ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών να ικανοποιηθεί μερικώς το αίτημα της και να μην επιτρέπεται η «μεταπίδιση» από την Πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, στη νέα. 

Η τρόικα, έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην επιτρέπεται σε όσους έχουν ήδη ενταχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις η δυνατότητα να μεταφερθούν στη ρύθμιση των 72 ή 100 δόσεων. 

Η κυβέρνηση, στην απάντηση της στην τρόικα αποκλείει το ενδεχόμενο να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στην βουλή μετά και το πισωγύρισμα της εξαιρέσεις του ΕΝΦΙΑ και των βεβαιωμένων οφειλών. Η κυβέρνηση όμως αναζητά τρόπους ώστε να κάμψει τα αιτήματα της τρόικας με έμμεσο τρόπο. 

Έτσι, εξετάζονται είτε η θέσπιση ισχυρών κινήτρων για την παραμονή στις ρυθμίσεις με τις λιγότερες δόσεις (π.χ περαιτέρω πτώση του επιτοκίου) είτε η θέσπιση αντικινήτρων κατά τη μεταφορά από τις προηγούμενες στη νέα ρύθμιση. 

Αυτή είναι μια από τις αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση ενώ προκύπτει από το το email απάντηση της κυβέρνησης ότι εξετάζονται και αλλαγές στις παλαιές ρυθμίσεις. Η προθεσμία για την ρύθμιση των 72 ή 100 δόσεων θα λήξει τον Απρίλιο και οι δύο παλαιές ρυθμίσεις θα επανέλθουν με αλλαγές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο