Το γυμνάσιο Μακροχωρίου στο Βλαχογιάννειο μουσείο


Την Τετάρτη 17-12-2014 τμήμα της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Μακροχωρίου του Ν. Ημαθίας επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών του εκδρομών, το οποίο σχολείο συνοδεύονταν και από τους εκπαιδευτικούς κ.κ.Βαλκάνη Αναστασία και Κελεπούρη Αντώνιο. 

Η ξενάγηση έγινε από τον κ.Κανέλλο Ντόντο στους δύο ορόφους των εκθεμάτων του μουσείου,όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της ξενάγησης να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με πολλά ιστορικά αντικείμενα του μουσείου τα οποία είχαν άμεση σχέση με την πρόσφατη διδακτέα ύλη του σχολείου τους. 

Μεγάλη εντύπωση προξένησε το γεγονός πως οι εν λόγω μαθητές της Γ΄τάξης ήταν άριστοι ως προς την συμπεριφορά και τον σεβασμό που επέδειξαν προς τον χώρο του μουσείου και τα εκθέματα, και με τις γνώσεις που διέθεταν, καθώς και με τις εύστοχες ερωτήσεις που υπέβαλαν κατά την διάρκεια της ξενάγησης. 

Επίσης μεγάλη εντύπωση προξένησε το γεγονός πως κατά την διάρκεια της ξενάγησης έλαβε τον λόγο ο συνοδός εκπαιδευτικός κ.Κελεπούρης, ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με τις γνώσεις που διέθετε σχετικά με την τοπική παράδοση και έθιμα του τόπου μας, με αφορμή από τα εκθέματα του μουσείου με παραδοσιακές στολές του τόπου μας που εκτίθενται στο μουσείο. 

Το εν λόγω τμήμα της Γ΄τάξης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ,καθώς η συμπεριφορά , το ήθος, και το επίπεδο γνώσεων των μαθητών, όπως και των συνοδών εκπαιδευτικών είναι η επιβεβαίωση και η ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. 

Η επίσκεψη όπως πάντα έκλεισε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών από τους εκπαιδευτικούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο