Το "Σχολείο για Κλόουν" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στην 1η Γιορτή Σοκολάτας


Δ.Τ.: Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διοργάνωσε την 1η  Γιορτή Σοκολάτας στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Στη γιορτή αυτή συμμετείχε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, μετά από πρόσκληση της Π.Ε. Ημαθίας, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο τέταρτος συμβαλλόμενος φορέας της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Βέροιας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, με ένα θεατρικό δρώμενο με αφορμή την παράσταση του έργου ‘’Σχολείο για κλόουν’’ που ανεβάζει φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας. 

Συγκεκριμένα από την προτελευταία ιστορία του έργου «ο γέρο βλαξ και οι τρεις γιοι του» δημιουργήθηκε μια Χριστουγεννιάτικη εκδοχή της. Με λίγα λόγια η ιστορία έχει ως εξής: Ο καθηγητής πρότεινε  στους μαθητές μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία λόγω των ημερών, «Ο Άγιος Βασίλης και τα 3 ξωτικά του». 

Ο Άγιος Βασίλης ήταν θλιμμένος, γιατί δεν μπορούσε να βρει ένα δώρο, που θα τον έκανε να ενθουσιαστεί και να αναπτερώσει το ηθικό του. Ζήτησε από τα 3 αγαπημένα του ξωτικά να του παρουσιάσουν από μια πρόταση τους, χωρίς όμως επιτυχία όπως αποδείχθηκε Τα ξωτικά βρήκαν από κοινού μια εντυπωσιακή ιδέα, που την παρουσίασαν όλοι μαζί, ως ομάδα. Ήταν μια χορογραφία με μαριονέτες και ξυλοπόδαρα. 

Ο Άγιος Βασίλης ενθουσιάστηκε και έγινε μέρος της χορογραφίας. Η ιστορία τελείωσε με τον ξυλοπόδαρο να βάζει το αστέρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και να ανάβει τα λαμπάκια. Στο τέλος τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί, παρασύροντας όλον τον κόσμο, που κατέκλυσε την πλατεία Δημαρχείου. 

Μετά την παρουσίαση του δρώμενου, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και όποιο επιθυμούσε να γίνει και το ίδιο ένας μικρός κλόουν, έγινε, αφού οι ηθοποιοί είχαν μαζί τους καλλυντικά κι έβαψαν τους μικρούς θεατές.

Ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία ασφυκτικά και καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Συμμετείχε ο θίασος από το «Σχολείο για κλόουν»:
Καθηγητής: Πασχάλης Αραμπατζής
Μπλούφο: Ανδρέας Βασιλείου
Μπίμπα: Μαριλού  Βόμβολου
Ζίγκο: Μάριος Κωνσταντίνου
Λόλο: Θωμάς Μπάντας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο