Αναβίωσαν για 10η συνεχή χρονιά στο Ροδοχώρι οι Μωμόγεροι


Πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη παρακολούθησε από κοντά και απόλαυσε για άλλη μια φορά το μεγαλείο και τη συγκίνηση που προσφέρει η αναβίωση των Μωμόγερων για δέκατη συνεχή χρονιά στο Ροδοχώρι.

Η αναβίωση του πανάρχαιου δρώμενου σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όσους το παρακολούθησαν από κοντά, οι Μωμόγεροι πέρασαν από όλα τα σπίτια του χωριού και κατέληξαν στην πλατεία που ακολούθησε γλέντι με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τα παιδιά απ’ το χορευτικό και θεατρικό των Μωμόγερων, τους μουσικούς Γιώργο Σκεντερίδη στη λύρα και τον Κωνσταντίνο Ιμβριώτη στο νταούλι, που συνόδευαν τους Μωμόγερους σε όλο το χωριό.

Τους αφανής ήρωες που έστησαν το σκηνικό στην πλατεία με την φωτιά, τους ψήστες και τα κορίτσια στο σερβίρισμα. 

Επίσης ευχαριστεί τον Δασικό συνεταιρισμό που όπως κάθε χρόνο βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συλλόγου, έτσι και φέτος έκανε προσφορά τα ξύλα για τις ανάγκες της εκδήλωσης, και είχαμε για 10η συνεχή χρονιά μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση.

Τον Παναγιώτη Φουντουκίδη που συνεχίζει ακάθεκτος να μας εκπλήσσει ευχάριστα, αφού μπροστά στο σπίτι του είχε στήσει ολόκληρη μικροφωνική και περίμενε με το αγγείο του τους Μωμόγερους. 

Τέλος όλον τον κόσμο που βρέθηκε και έζησε μαζί μας την αναβίωση των Μωμόγερων στο Ροδοχώρι, θυμίζοντας μας, ότι ο σύλλογος επωμίζεται τη μεγάλη ευθύνη, να συνεχίσει ακάθεκτος να τιμά τη βαριά πολιτιστική μας κληρονομιά, φυσικά με τη βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού που άνοιξαν τα σπίτια τους να υποδεχθούν τους Μωμόγερους.

Βίντεο - φωτογραφίες: 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο