Βέροια: Πρόστιμα σε όσους ρίχνουν νερά στους δρόμους σε περίοδο παγετού


ΔΤ: Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες ενημέρωσης τους για τη σωστή αντιμετώπιση του παγετού, με τακτική δημοσίευση οδηγιών προστασίας, σχετικές αναφορές από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στα ΜΜΕ κλπ, δεν υπήρξε σωστή αντίδραση. 

Πολλοί πλένουν μπαλκόνια, αυλές, πεζοδρόμια και δρόμους για να καθαριστούν από το χιόνι και τον πάγο, με αποτέλεσμα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, τα σημεία αυτά να μετατρέπονται σε «εξαιρετικά επικίνδυνες παγίδες», που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα στη ζωή και στην περιουσία πολιτών).

Από τα παραπάνω δεδομένα, υπενθυμίζουμε ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν.2696/1999, άρθρο 12, παράγρ.2 και 11):

«…Δεν επιτρέπεται η απόθεση ή εγκατάλειψη ή η απόρριψη οποιουδήποτε αντικειμένου ή ύλης στις οδούς, εφόσον παρακωλύει έστω και κατ’ ελάχιστο την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, ως και τη στάθμευση των οχημάτων.
Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ.)…» και
«…Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ…».

Αρχής γενομένης από σήμερα και προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα ή υλικές ζημιές, για οποιαδήποτε παράβαση των παραπάνω που θα γίνεται αντιληπτή, θα ενημερώνεται άμεσα η ΕΛΑΣ, για να κινηθούν οι κατά νόμο διαδικασία για τους παραβάτες. 

Ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος – Καθαριότητας  & Πολ. Προστασίας
                                                                                                                                                          Βασίλειος Παπαδόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο